Τα Φιλιατρά γιόρτασαν τον Άγιο Γεώργιο και τίμησαν τα «Λελώνεια»

Τα Φιλιατρά γιόρτασαν τον Άγιο Γεώργιο  και τίμησαν τα «Λελώνεια»

Λαμπρή γιορτή για την Ορθόδοξη Εκκλησία τη Δευτέρα του Πάσχα, τιμώντας τη μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου στα Φιλιατρά, όπου παράλληλα τιμήθηκαν και τα «Λελώνεια», στο πλαίσιο πάντα  των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Τα «Λελώνεια» είναι ιππική παρουσίαση αφιερωμένη στο Φιλιατρινό Πανάγο Λελώνη, από το επώνυμο του οποίου πήραν την ονομασία τους οι εκδηλώσεις και οι αγώνες που τελούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που υπάγεται στην ενορία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννη, ιππείς με τα άλογά τους, από τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, ήταν εκεί Θεού θέλοντος τιμώντας τη μνήμη του Αγίου, καθώς και του Πανάγου Λελώνη!

Το απόγευμα του Πάσχα στο ιστορικό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, ανήμερα της εορτής, Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον ιερέα – εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, Διονύσιο Καλογερόπουλο.

Και τις δύο μέρες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, τηρώντας τα μέτρα, συμμετείχαν στις τελετές ανάβοντάς ένα κερί στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λάλουσης