«Υποχώρηση» της πανδημίας στη Μεσσηνία τις τελευταίες μέρες

«Υποχώρηση» της πανδημίας  στη Μεσσηνία τις τελευταίες μέρες

Σε «ύφεση» φαίνεται πως είναι η πανδημία στο νομό. Το συμπέρασμα βγαίνει από το γεγονός ότι χθες καταγράφηκε μόλις ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχει «χαλάρωση», καθώς στην κλινική “Covid19” νοσηλεύονται 9 ασθενείς (δύο εξιτήρια χθες και μια εισαγωγή), ενώ ένας ακόμα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένος. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς στις αρχές της επομένης εβδομάδας θα έχουμε την πλήρη εικόνα για τη διασπορά των ημερών του Πάσχα. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε μερικό άνοιγμα της «οικονομίας» και από σήμερα και εκτός “lockdown” και άπαντες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με την τήρηση των μέτρων, για να αποφευχθεί νέο «κύμα» της πανδημίας.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν και χθες τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως πραγματοποιώντας περίπου 510 σε όλο το νομό. Σήμερα, εκτός των προγραμματισμένων, θα διεξαχθεί έλεγχος και στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, και συγκεκριμένα στην οδό Αμφείας, έξω από το bar «Κύτταρο», από τις 6.00 έως τις 10.00 το βράδυ. Επίσης, αύριο Σάββατο θα διεξαχθούν όλη τη μέρα “rapid test” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, καθώς και την Κυριακή 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

Στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 2.167 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 55 ακόμα θάνατοι από τις επιπλοκές του ιού. Θετικό «σημάδι» είναι η περαιτέρω μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, με 684 να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Τέλος, στο εμβολιαστικό «πεδίο» στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 1.637 εμβολιασμοί, με 34.509 πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και 17.914 να έχουν πραγματοποιήσει και τις δύο. Όσοι έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις, ή έχουν πραγματοποιήσει τη μία δόση του «μονοδοσικού» σκευάσματος της “Johnson & Johnson”, μπορούν να «βγάλουν» το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στην ιστοσελίδα: www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou.