41χρονος Ρομά πήγε να κλέψει και έπεσε πάνω σε αστυνομικούς!

41χρονος Ρομά πήγε να κλέψει και  έπεσε πάνω σε αστυνομικούς!

Την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει την είσοδο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στο Ασπρόχωμα, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς της ΟΠΚΕ ένας 41χρονος Ρομά.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης την Τετάρτη στη Μεσσηνία έγιναν συνολικά 21 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

Παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 1.524 άτομα, εκ των οποίων τα 1.184 ήταν Έλληνες και 340 αλλοδαποί, καθώς και σε 1.168 οχήματα. Προσήχθησαν συνολικά 138 άτομα, από τα οποία 89 ήταν Έλληνες και 49 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 103 άτομα. Ακόμα, βεβαιώθηκαν συνολικά 374 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:        

-Εννέα άτομα για ναρκωτικά, εκ των οποίων το ένα κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν στη Βλασσάδα ένας 33χρονος γιατί κατείχε 7,8 γραμμάρια χασίς, στην Καλαμάτα ένας 27χρονος με 1 γραμμάριο χασίς, στην Μαραθούπολη ένας 39χρονος με 4,4 γραμμάρια χασίς, ενώ κατείχε παράνομα κι ένα κυνηγετικό όπλο, στην Καλαμάτα ένας 38χρονος και ένας 29χρονος γιατί κατείχαν 1,6 γραμμάρια χασίς, στην Καλαμάτα ένας 21χρονος διότι κατείχε 0,5 γραμμάρια χασίς, στην Μπούκα Μεσσήνης ένας 46χρονος για κατοχή 0,7 γραμμαρίων ηρωίνης και 6 ναρκωτικά δισκία και στο Μελιγαλά ένας 25χρονος Έλληνας και ένας 37χρονος Αλβανός γιατί κατείχαν 1 γραμμάριο ηρωίνης.

Κλοπές
-Ένας 41χρονος Ρομά, για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, στις 9.00 περίπου το βράδυ ο 41χρονος είχε μπει στον αύλειο χώρο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και προσπαθούσε να διαρρήξει την είσοδο των γραφείων της. Για κακή του τύχη, όμως, εκείνη τη στιγμή περνούσαν από το σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τις κινήσεις του 41χρονου και τον συνέλαβαν.

-Μία 31χρονη Ρομά για κλοπή. Το απόγευμα της Τετάρτης η 31χρονη στην Καλαμάτα από ανασφάλιστο αυτοκίνητο άρπαξε μια τσάντα, η οποία περιείχε 370 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, κάρτες τραπεζών και προσωπικά έγραφα. Έγινε αντιληπτή, όμως, από την ιδιοκτήτρια του οχήματος, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία. Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι εντόπισαν την 31χρονη και τη συνέλαβαν. Στην κατοχή της βρέθηκε η τσάντα της παθούσας, με όλα τα αφαιρεθέντα, εκτός  από το ποσό από το οποίο έλειπαν 100 ευρώ και βρέθηκαν μόνο τα 270 ευρώ

-Δύο άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Ένας 18χρονος Ρομά στο Μελιγαλά γιατί σε έλεγχο από αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

-Τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Τέσσερις αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη