Αναφορά Αλέξη Χαρίτση στη Βουλή για το Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης

Αναφορά Αλέξη Χαρίτση στη Βουλή  για το Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης

Με κοινοβουλευτική του αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, κοινοποίησε την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, που αφορά στην κατάσταση που έχει περιέλθει το αποδυναμωμένο Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης λόγω της έλλειψης ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως καταγγέλλεται στην επιστολή, «το Περιφερειακό Ιατρείο διαθέτει μόνο έναν αγροτικό γενικό ιατρό που είναι αδύνατον να καλύψει την περίθαλψη των κατοίκων της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και λόγω της θερινής τουριστικής περιόδου των χιλιάδων επισκεπτών της, όπως και λόγω της ανυπαρξίας νοσηλευτικού προσωπικού, εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία κατοίκων και παραθεριστών. Παράλληλα, η μη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή, σε συνάρτηση με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν την πόλη της Κορώνης από τις κοντινότερες δομές υγείας, μπορεί να αποβεί μοιραία για την διακομιδή σοβαρού επείγοντος περιστατικού».

Ο κ. Χαρίτσης ζητά να πληροφορηθεί από τον υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαρκή στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου, αλλά και την 24ωρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ με τη δημιουργία σταθμού ασθενοφόρου στην πόλη.