Αναρτήθηκαν οι 4 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Αναρτήθηκαν οι 4 Γαλάζιες  Σημαίες στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Για ακόμη μία χρονιά τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας κοσμούν τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες, οι οποίες αναρτήθηκαν χθες στις ακτές κολύμβησης πιστοποιώντας ότι αυτές πληρούν αυστηρά πρότυπα όσον αφορά σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραλίες του Δήμου Καλαμάτας που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο από τη στιγμή που εντάχθηκαν σε αυτό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ακτές «Ανατολική Καλαμάτα – Ανάσταση», «Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου», «Βέργα – Αλμυρός» και «Μικρή Μαντίνεια».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι οι παροχές προς τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης φέτος το καλοκαίρι είναι αναβαθμισμένες.  Ανέφερε ότι πέραν των παρεμβάσεων που αφορούν στη συντήρηση υποδομών στο παραλιακό μέτωπο, ανανεώθηκε και προστέθηκε αστικός εξοπλισμός (70 παγκάκια, 50 καλαθάκια, 10 τραπεζόπαγκοι κ.λπ.), ενώ ενισχύθηκε το ναυαγοσωστικό έργο με 12 πύργους που ο καθένας, πέραν της παρουσίας ναυαγοσώστη, διαθέτει σκάφος, φαρμακείο και απινιδωτή. Αναφορά έγινε και στα seatrac που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν στην παραλία της πόλης.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες και των όμορων περιοχών να επισκεφτούν τις παραλίες του Δήμου, προκειμένου να απολαύσουν τα καθαρά νερά του Μεσσηνιακού κόλπου.