Απάντηση Λεβεντάκη σε Τατούλη για έργα στην Τριφυλία

Απάντηση Λεβεντάκη σε Τατούλη για έργα στην Τριφυλία

Με δελτίο Τύπου του Δήμου Τριφυλίας που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και υπογράφει ο δήμαρχος Τριφυλίας, ο κ. Λεβεντάκης απαντά σε όσα αναφέρονταν σε δελτίο Τύπου της «Νέας Πελοποννήσου» και του τέως περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για επίσκεψή του στην Τριφυλία και σε δηλώσεις του για έργα στην περιοχή.

«Πρόσφατα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης είδαμε τον πρώην περιφερειάρχη κ. Τατούλη μαζί με συνεργάτες του, εκλεγμένους και μη, να φωτογραφίζονται σε έργα της Τριφυλίας τα οποία λίμναζαν ανεκτέλεστα επί της δικής τους θητείας και άρχισαν να υλοποιούνται από τον περιφερειάρχη κ. Νίκα σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Η συνεργασία του κ. Νίκα με τον κ. Λεβεντάκη είναι άριστη και έχει ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη της Τριφυλίας.

Κύριε Τατούλη, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

1) Έργα Χριστιανούπολης. Μου προκαλεί έκπληξη ότι ο πρόεδρος της Τ.Κ Χριστιανούπολης, ενώ γνωρίζει τον αγώνα για την ανάδειξη της μελέτης και την άρνηση κάποιων να τη δώσουν επικαλούμενοι πνευματικά δικαιώματα, δεν ανέφερε τον αγώνα που έκανε ο κ. Νίκας και την προσπάθεια του δημάρχου, ώστε το έργο να μπει στην τελική φάση υλοποίησης. 

Κύριε πρόεδρε, μας λυπεί η σιωπή σας. Πρέπει να ξέρετε ότι στην πολιτική δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες.

2) Το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου, ένα έργο πνοής για τους αλιείς, γιατί στη διάρκεια θητείας σας δεν υλοποιήθηκε; Κύριε Τατούλη, το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου εκτελείται από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα σε άριστη συνεργασία με το δήμαρχο Τριφυλίας.

3) Το λιμάνι Κυπαρισσίας για τον κ. Νίκα αποτελεί στοίχημα και προσωπικό στόχο. Οι δημότες της περιοχής και ο δήμαρχος της Τριφυλίας είναι σε θέση να γνωρίζουν το ενδιαφέρον του κ. Νίκα για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου. 4) Η αναστήλωση του Κάστρου της Κυπαρισσίας έχει την αμέριστη στήριξη του κ. Νίκα. Κύριε Τατούλη, έχετε κάθε δικαίωμα να φωτογραφίζεσθε στα έργα που εκτελούνται και θα εκτελεσθούν στην εγκαταλελειμμένη από εσάς Τριφυλία. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να προσβάλετε τη νοημοσύνη του κόσμου παρουσιάζοντας τα έργα σαν έργα δικά σας.

Τα έργα της Μαραθόπολης ξεκίνησαν και εκτελούνται από τον περιφερειάρχη κ. Νίκα. Ο πρόεδρος της Τ.Κ Μαράθου, αν και γνωρίζει τις προσπάθειες, σιώπησε για δικούς του λόγους, που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Το έργο της Χριστιανούπολης βγήκε στην επιφάνεια ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια του κ. Νίκα και του δημάρχου κ. Λεβεντάκη. Και επιπλέον ο κ. Νίκας χρηματοδότησε με 330.000 ευρώ τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Η αναστήλωση του Κάστρου της Κυπαρισσίας είχε απενταχθεί  ως έργο και η συνεργασία του κ. Νίκα με το δήμαρχο έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Κύριε Τατούλη, αφού τα έργα ήταν δικά σας γιατί δεν τα ξεκινήσατε προεκλογικά να το έχετε και πολιτικό όφελος; Όλοι οι διαγωνισμοί έγιναν επί των ημερών μας. Υποδείξτε μας ένα έργο στην Τριφυλία επί των ημερών σας!

Κύριε Τατούλη, είναι πολιτικά απαράδεκτο, όταν η Τριφυλία είναι ένα εργοτάξιο αναπτυξιακών έργων, να μηδενίζετε αυτή την προσπάθεια επικαλούμενος την πατρότητα των έργων.

Οι εποχές που ο λαός της Τριφυλίας δεχόταν ψεύτικες υποσχέσεις, ανύπαρκτες μελέτες και χρηματοδοτήσεις έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι κάτοικοι της Μάλης γνωρίζουν ποιος ενδιαφέρεται και εκτελεί έργα και δεν πουλάει ακοστολόγητα υποσχέσεις όπως έκαναν οι προγενέστεροι.

Για πρώτη φορά η Τριφυλία έχει έναν άνθρωπο που σκύβει στα προβλήματά της και σε στενή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή προγραμματίζουν και εκτελούν έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξή της. Υπάρχουν δύο άνθρωποι, ο κ. Νίκας και ο δήμαρχος Τριφυλίας, που αντιπαρέρχονται τις ψευδολογίες και στοχεύουν από κοινού στο μέλλον της όμορφης Τριφυλίας», αναγράφεται στο δελτίο Τύπου.