Απεργιακός «πυρετός» σήμερα και στην Καλαμάτα

Απεργιακός «πυρετός» σήμερα και στην Καλαμάτα

Κάλεσμα στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν απευθύνουν με ανακοινώσεις τους σωματεία και ενώσεις.

Μεταξύ άλλων:

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας
Όπως σημειώνει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας: «Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

σας καλούμε στην απεργία την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, και στη συγκέντρωση που θα γίνει   στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση».

Εκλεγμένοι της ΔΑΣ στο Ν.Τ.Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ
Μεταξύ άλλων, οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στο Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ σε δική τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Συνάδελφοι, είναι ώρα ευθύνης και αγώνα! Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δώσουμε μαζική απεργιακή απάντηση απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατ’ εντολή του ΣΕΒ και της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται τώρα να αποτελειώσει το έργο των προηγούμενων με ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα. Επιχειρεί να καταργήσει το 8ωρο, θεσμοθετώντας 10ωρη+ εργασία, μιλά για πληρωμή με ρεπό της υπερωριακής εργασίας, για διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε βάθος εβδομάδων ή και μηνών, λες και η εργατική δύναμη σταμάτησε ξαφνικά να αναπληρώνεται σε ημερήσια βάση!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ – Πλατεία 23ης Μαρτίου, 10.00 π.μ.!»

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας
Από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το υπουργείο Παιδείας (δια μέσω του γ.γ. κ. Κόπτση) προαναγγέλλει σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, με στόχο να μπαλώσει, όπως όπως, τα 8.000 επιπλέον κενά σε εκπαιδευτικούς από τις φετινές συνταξιοδοτήσεις!

Είναι εγκληματικό, ειδικά μετά την πικρή εμπειρία της πανδημίας, το υπουργείο, αντί να εκπονήσει ένα πανελλαδικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών, να επεξεργάζεται σχέδια κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων, με τραγικά αποτελέσματα και στην υγιεινή και ασφάλεια, αλλά και στα μορφωτικά δικαιώματα και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Καμιά αναμονή! Οι μεθοδεύσεις αυτές του υπουργείου Παιδείας είναι αιτία πολέμου. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι τέτοιου είδους μέτρα  θα περάσουν “αβρόχοις ποσί”.

Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, μαθητές και συλλόγους γονέων, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε απόπειρα συγχώνευσης! Δίνουμε ηχηρή απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 10ης Ιουνίου».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συμμετοχή στην απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο
Ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας – μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που καλούν σωματεία και συνδικάτα της πόλης σήμερα Πέμπτη, στις 10.00 το πρωί, στην

πλατεία 23ης Μαρτίου, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κάλεσμα: «Με το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για να ψηφιστεί από τη Βουλή γίνεται και τυπικά νόμιμη η δουλειά όπου – όσο – όπως θέλει ο εργοδότης, που διαλύει τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας και την κάνει λάστιχο. Στόχος τους είναι να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις που θα επιδράσουν στην ψυχική και σωματική υγεία μας, θα μας εξοντώνουν, κατακερματίζοντας την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία μας να συνδυάσουμε μητρότητα και εργασία. Θα εξαφανίσει τον, ούτως ή άλλως, ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας.

[…] Δε θα μας κλείσουν το στόμα με το πρόσχημα της “ισότητας των φύλων”. Στην πραγματικότητα μοιράζουν τα βάρη και τις ευθύνες σε άνδρες και γυναίκες αντί να εξασφαλίσουν μέτρα προστασίας της μητρότητας, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για τη φροντίδα ηλικιωμένων, αρρώστων, ΑμεΑ, και να θεσμοθετήσουν άδειες μεγαλύτερης διάρκειας για τις εργαζόμενες, αύξηση της αποζημίωσης κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας».

Κάλεσμα σε συνταξιούχους πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών
Το Παράρτημα Μεσσηνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών καλεί τους συνταξιούχους της Μεσσηνίας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην πλατεία 23ης Μάρτη σήμερα.

«Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην προ συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 9.30 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο, στον πεζόδρομο της Αριστομένους» όπως σημειώνεται.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Καταγγέλλει πλειοψηφία Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, καθώς, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «χωρίς καν να συνεδριάσει, χωρίς να κάνει το παραμικρό για να ενημερώσει τους εργαζομένους για το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, έβγαλε απλά μια υποχρέωση. Ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία στη συγκέντρωση του ΕΚ. Καλαμάτας.

Πέρα από το γεγονός ότι υπονομεύουν ανοιχτά την επιτυχία της απεργίας, καλούν τους εργαζομένους να απεργήσουν με ένα πλαίσιο που μιλά για θετικές μεταρρυθμίσεις, για τα θετικά που έχει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξέρουμε τι σημαίνει διευθέτηση. Είναι τα 12ώρα, η δουλειά πρωί νύχτα, η εντατικοποίηση, η συνεχή δουλειά χωρίς ρεπό.

Το νομοσχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο στα σκουπίδια είναι η θέση του!

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την επιτυχία της απεργίας στα χέρια τους. Μαζικά να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10 το πρωί.

Ο νόμος έκτρωμα να μην περάσει. Δεν υπάρχει καλή διευθέτηση!

Εδώ και τώρα αγώνας για:

-Ένταξη εδώ και τώρα στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα χωρίς επασφάλιστρα!

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κάλυψη όλων των κενών στα νοσοκομεία με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

-Αυξήσεις στους μισθούς με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας – επαναφορά επιδομάτων εορτών/αδείας!

-Ανθρώπινα ωράρια με άδειες – ρεπό και απρόσκοπτη πληρωμή της δουλειάς και των υπερωριών μας!

Όλοι στη συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κινητοποίηση σήμερα στα γραφεία ΕΦΚΑ
«Καλούμε σήμερα Πέμπτη 10 Ιούνη στις 9.30 π.μ. στα γραφεία του ΕΦΚΑ Φιλελλήνων 38 (πρώην ΙΚΑ), για να καταθέσουμε τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, αλλά και όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια αδιέξοδα της καθημερινότητας και έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς» αναφέρει σε κάλεσμά της η Επιτροπή Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας.

«Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο», όπως σχολιάζεται, «ουσιαστικά μας οδηγούν σε νέα  διευρυμένα ωράρια εργασίας και λειτουργίας των καταστημάτων, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Μπορεί σήμερα να αφορά ορισμένους κλάδους, όμως στο τέλος δε θα γλιτώσει κανένας κλάδος. Όσο όμως και να φορτώσουμε ώρες εργασίας για να ανακάμψουμε, δύσκολα θα καλύψουμε τα χρέη μας.

Διεκδικούμε:

-Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα, και όχι μετά 30 μέρες, σε περίπτωση ατυχήματος κατά την εργασία, και για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας

-Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα σε περίπτωση ασθένειας, όταν απαιτείται η απουσία από την εργασία, που δεν υπάρχει σήμερα για τους αυτοαπασχολουμένους, και για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας

-Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τις αποζημιώσεις λόγω ασθένειας ή ατυχήματος

-Αναστολή των υποχρεώσεων σε ασφαλιστικό ταμείο, εφορία ΔΕΚΟ και Τράπεζες για όσο διάστημα ο αυτοαπασχολούμενος παραμένει εκτός εργασίας

-Δωρεάν σύγχρονη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους

-Κατάργηση τους εισφοράς για την υγεία

-Πρόωρη – αναπηρική σύνταξη για όσους καταστούν ανίκανοι για εργασία

-Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όσους κλάδους και για όποια επαγγέλματα είναι κατοχυρωμένα για τους εργαζομένους, με μείωση του συντάξιμου χρόνου κατά 5 χρόνια, και εισφορές επιδοτούμενες κατά ένα μέρος από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Νομοθέτηση της Κυριακής αργίας».