Χασισοφυτεία-μαμούθ σε οικισμό κοντά στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας

Χασισοφυτεία-μαμούθ σε οικισμό κοντά στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας

Χασισοφυτεία-μαμούθ εντόπισαν σε δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας στην Ηλεία αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι δράστες, οι οποίοι αναζητούνται, από τη συγκεκριμένη καλλιέργεια απέβλεπαν σε παραγωγή περίπου ενός τόνου χασίς και σε περιουσιακό όφελος που θα ξεπερνούσε το 1.500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ως αστυνομικός διευθυντής Ηλείας υπηρετεί ο Μεσσήνιος Παναγιώτης Μάνδαλος.

Η χασισοφυτεία εντοπίσθηκε στον οικισμό Ρόβια του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας.

Όπλα και ενδοεπικοινωνία
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ανδρίτσαινας που είχαν την πληροφορία, εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δραστών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι αστυνομικοί το πρωί της Δευτέρας εντόπισαν οκτώ ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας φυτών κάνναβης, στους οποίους οι δράστες είχαν αποψιλώσει την υπάρχουσα βλάστηση και καλλιεργούσαν συνολικά 3.562 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ενός μέτρου περίπου, και 763 φυντάνια κάνναβης.

Στα τμήματα της φυτείας υπήρχαν διάσπαρτα καλλιεργητικά εργαλεία, λιπάσματα και λοιπά αντικείμενα, που χρησίμευαν στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης, ενώ το πότισμα γινόταν με πλαστικά λάστιχα, στα οποία διοχετευόταν το νερό από παρακείμενη πηγή που πήγαζε σε υψηλότερο σημείο από το χώρο της φυτείας.

Τράπηκαν σε φυγή
Επιπλέον, οι δράστες είχαν εγκαταστήσει δύο παρατηρητήρια με στρώματα, σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τη φυτεία, όπου διέμεναν και παρακολουθούσαν τόσο τη φυτεία όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της φυτείας, ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση, είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου ανευρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα για την εκεί παραμονή τους.

Σε ένα από τα παρατηρητήρια εντοπίστηκε μια κυνηγετική καραμπίνα και μία χάρτινη συσκευασία με 25 κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ και στα δύο παρατηρητήρια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα των καλλιεργητών, ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, μπαταρίες αυτοκινήτων που χρησίμευαν για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, πλαστικά μπουκάλια, φορτιστές κινητών, ρούχα και τρόφιμα. Τα είδη που κατασχέθηκαν αποκαλύπτουν ότι οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών και τράπηκαν άτακτα σε φυγή, μη μαζεύοντας τίποτα απ’ όσα θα μπορούσαν να προδώσουν την ταυτότητά τους.

Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τόσο από το χώρο καλλιέργειας των φυτών όσο και από το χώρο των παρατηρητηρίων, και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη