Δήμος Καλαμάτας: Πάρκα τσέπης, συντήρηση υποδομών και έργα καθημερινότητας

Δήμος Καλαμάτας: Πάρκα τσέπης, συντήρηση υποδομών και έργα καθημερινότητας

Παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα σε γειτονιές της Καλαμάτας εξελίσσονται από τα συνεργεία του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, τις τελευταίες μέρες οι εργασίες που εξελίχθηκαν περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε τμήματα οδών (διευθέτηση επιφανειακών όμβριων υδάτων), βελτιώσεις οδοστρώματος, συντηρήσεις και κατασκευή πεζοδρομίων, αποκαταστάσεις φθορών, αντικατάσταση και ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού κ.ά.

Επίσης ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση 42 στύλων φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης. Η εν λόγω παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία από την Υπηρεσία, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη από την τοποθέτησή τους στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Σύμφωνα με οδηγίες του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της κατασκευής του δικτύου Πάρκων Τσέπης στην πόλη.

Σε σύσκεψη, υπό το δήμαρχο, με τη συμμετοχή του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Νασόπουλου και του ειδικού συνεργάτη – πολιτικού μηχανικού Βασίλη Κουτραφούρη, ειπώθηκε πως, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τεσσάρων Πάρκων Τσέπης (Νέδοντος, Ασκληπιού, Βύρωνος, Ράχη) ακολουθούν τρία ακόμη στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων (Λακωνικής και Αύρας), της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη. Παράλληλα δόθηκαν κατευθύνσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων πλατειών σε γειτονιές της πόλης.