Δήμος Οιχαλίας: Σημαντικές προτάσεις για έργα υποδομών στο “Αντώνης Τρίτσης”

Δήμος Οιχαλίας: Σημαντικές προτάσεις για έργα υποδομών στο “Αντώνης Τρίτσης”

Ο δήμος Οιχαλίας, όπως ανακοινώθηκε, έχει προχωρήσει στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» σε δέκα προσκλήσεις στο σύνολο των 13 που έχουν εκδοθεί.

Εκτός των νέων αιτήσεων που κατατέθηκαν, ήδη έχουν μεταφερθεί έργα από το “Φιλόδημος” στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” συνολικού προϋπολογισμού 4.147.305,18 ευρώ.

Σε αυτά τα έργα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες δημοπράτησης τους και είναι συγκεκριμένα τα: α) Αντικατάσταση αντικαταθλιπτικού αγωγού Αγ. Φλώρου προϋπολογισμού 2.076.612,90 ευρώ, β) αποχέτευση Τσουκαλέϊκων 1.202.692,28 ευρώ και γ) αγροτική οδοποιία 868.000,00 ευρώ.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις που κατατέθηκαν είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.875.448,69 ευρώ και περιλαμβάνουν  έργα ύδρευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, βελτίωση καθημερινότητας των πολιτών, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τουριστικής προβολής και διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς, δράσεις πολιτικής προστασίας, δράσει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ανάδειξης του ιστορικού μνημείου στο Ραμοβούνι, τόπος γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Με τις παραπάνω δράσεις η δημοτική αρχή πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της και τηρώντας όλες τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες του δήμου Οιχαλίας, προχωρά με θέληση και γοργό ρυθμό σε ενέργειες οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου.