Γιόλακα Φιλιατρών: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 57χρονης με 35 μαχαιριές!

Γιόλακα Φιλιατρών: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 57χρονης με 35 μαχαιριές!

Αρνήθηκε την ενοχή και στην απολογία του ο 34χρονος

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 35 μαχαιριές έφερε η 57χρονη αγρότισσα, που δολοφονήθηκε πέρυσι τον Ιούλιο, στην περιοχή Γιόλακα Φιλιατρών.  Για το άγριο φονικό κάθισε χθες στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας 34χρονος Πακιστανός, πρώην εργαζόμενός της, ο οποίος όμως συνεχίζει να αρνείται ότι τη σκότωσε .

Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί και τα όσα ανέφεραν μάρτυρες ήταν συγκλονιστικά για το μαρτυρικό θάνατο της άτυχης γυναίκας, η οποία πάλεψε σκληρά για τη ζωή της.

Ανατριχιαστική ήταν και η περιγραφή του ιατροδικαστή που κατέθεσε ως μάρτυρας της πολιτικής αγωγής, λέγοντας πως το θύμα έφερε συνολικά 35 μαχαιριές, εκ των οποίων 3 θανατηφόρες στο λαιμό και όλες οι υπόλοιπες ήταν αμυντικά τραύματα.

Ο κατηγορούμενος και στην απολογία του συνέχισε να αρνείται τη δολοφονία, ενώ η δίκη μετά από ολιγόωρη διακοπή αργά το μεσημέρι, συνεχίσθηκε αργά το απόγευμα.

Πάλεψε σκληρά
Η 57χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε μια λίμνη αίματος  στο σπίτι της πέρυσι τον Ιούλιο. Την εντόπισε η αδερφή της, με την οποία ζούσαν μαζί και λίγο πριν είχε φύγει από το σημείο για να μεταβεί στα Φιλιατρά. Με την επιστροφή της αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα.

Ο 34χρονος από το Πακιστάν ήταν από τους πρώτους που προσήχθησαν από την Αστυνομία, ο οποίος μάλιστα έχει καταγραφεί από το σύστημα παρακολούθησης που υπήρχε στο χώρο και αναγνωρίσθηκε παρότι είχε καλύψει το πρόσωπό του με μάσκα. Παράλληλα, υπήρξαν μαρτυρικές καταθέσεις.

Ο 34χρονος φέρεται να σκότωσε την άτυχη γυναίκα, δείχνοντας μένος για το θύμα, ενώ τα έντονα τραύματα στα χέρια της φανέρωναν ότι η 57χρονη πάλεψε σκληρά για τη ζωή της.

Ωστόσο, από την αρχή της σύλληψης και μέχρι και σήμερα, ο 34χρονος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία.

Οι αιτίες
Η δίκη, χθες,  ξεκίνησε με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας με τη βασικότερη αυτή της αδελφής του θύματος που ήταν η τελευταία που την είδε ζωντανή και αυτή που όταν γύρισε σπίτι την βρήκε δολοφονημένη.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας,  έγινε γνωστό ότι στο χώρο της ιδιοκτησίας που είναι το σπίτι των δύο αδελφών υπήρχαν 4 κάμερες, οι οποίες κατέγραψαν τον άντρα που μπήκε μέσα στο σπίτι φορώντας μάσκα για τον κορωνοϊό και είχε τυλιγμένο ένα πουκάμισο στο κεφάλι του, κατά το χρονικό διάστημα που έγινε η δολοφονία.

Η αδελφή του θύματος, αλλά και άλλοι μάρτυρες αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες που είχε «κόψει» η Αστυνομία από το βίντεο, τον κατηγορούμενο, ενώ η αδελφή είπε ότι τον αναγνώρισε στο βίντεο και από τον τρόπο που περπατάει, καθώς εργαζόταν εκεί για 9 χρόνια.

Σε ερώτηση στην αδελφή του θύματος για ποιο λόγο πιστεύει ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη, είπε πως θεωρεί ότι είναι συνδυασμός αρκετών πραγμάτων. Εξήγησε, ότι ο κατηγορούμενος κάποια στιγμή είχε ζητήσει από τις αδελφές δανεικά, τα οποία δε του έδωσαν. Επίσης, είχε μειωθεί η απόδοσή του και δεν τον ήθελαν άλλο στη δουλειά. Παράλληλα,  δεν ανανεώθηκε η άδεια παραμονής του και πίστευε ότι γι’ αυτό έφταιγαν οι αδελφές. Τέλος, όπως είπε η μάρτυρας, τόσο το 2015, όσο και το 2019 της είχε εκφράσει τα συναισθήματά του, με την ίδια να αρνείται και η αδικοχαμένη αδελφή της του είχε κάνει παρατήρηση να μην επιμένει.

Σε λιγότερο από 3 λεπτά
Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία του ιατροδικαστή, ο οποίος αποκάλυψε ότι το θύμα έφερε συνολικά 35 χτυπήματα με μαχαίρι, με τα 32 να είναι αμυντικά, στην προσπάθειά της να σωθεί από τη μανία του δράστη.

Είναι χαρακτηριστικό από την καταγραφή στο βίντεο, ότι ο δράστης της δολοφονίας φαίνεται να μπαίνει μέσα στο σπίτι και να βγαίνει σε χρόνο λιγότερο από 3 λεπτά. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι ένα τέτοιο έγκλημα με τόσα χτυπήματα και μένος, δείχνει ότι ο δράστης πήγε με ειλημμένη απόφαση.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και χθες ότι έχει σχέση με τη δολοφονία.