Η Κυπαρισσία γιορτάζει Πεντηκοστή και Άγιο Πνεύμα χωρίς λιτανεία και με μέτρα

Η Κυπαρισσία γιορτάζει Πεντηκοστή και Άγιο  Πνεύμα χωρίς λιτανεία και με μέτρα

Η Κυπαρισσία τιμά και γιορτάζει το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα με επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών τον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Πάνω Πόλη!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο εορτασμός θα γίνει τηρώντας μέτρα προστασίας εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ δεν καταρτίστηκε επίσημο πρόγραμμα από το Δήμο Τριφυλίας και δεν εστάλησαν προσκλήσεις.

Τη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, δε θα γίνει λιτάνευση της εικόνας.

Το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυστοστόμου.

Το πρωί της Δευτέρας θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του ποιμενάρχη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Παρά τα μέτρα, επειδή αυτά είναι πιο «χαλαρά» σε σχέση με πέρυσι, ήδη στην πόλη της Κυπαρισσίας έχουν μεταβεί ετεροδημότες για να συμμετάσχουν ευλαβικά στις θρησκευτικές τελετές, ενώ για το τριήμερο αναμένεται να συρρεύσει μεγάλο πλήθος επισκεπτών και προσκυνητών, που θα συνδυάσουν την εκπλήρωση του θρησκευτικού τους καθήκοντος με την εξόρμηση – εκδρομή στην πόλη, την ευρύτερη περιοχή και τις παραλίες της!

Μάλιστα, κάτοικοι και επισκέπτες σήμερα Σάββατο θα μπορούν να κάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους στα καταστήματα της Κυπαρισσίας μέχρι τις 11.00 το βράδυ, σύμφωνα με το ωράριο (ελεύθερο, προτεινόμενο, προαιρετικό) του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης!

Του Ηλία Γιαννόπουλου