Η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα (Φωτογραφίες)

Η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα (Φωτογραφίες)

Η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα με επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων τον ιστορικό ιερό ναό Αγίας Τριάδος στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτου Χρυσομάλλη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και του πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας, Γιάννη Μερκούρη.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, παρουσία, μεταξύ άλλων, των βουλευτών Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλου, των αντιπεριφερειαρχών, Στάθη Αναστασόπουλου και Άννας Καλογεροπούλου, του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, του διευθυντή του γραφείου της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή, Γιώργου Τσουμάνη, του πολιτικού στελέχους της ΝΔ, επίκουρου καθηγητή Ιατρικής και προέδρου του νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ”, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη.

Λόγω κορωνοϊού για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος δεν καταρτίστηκε επίσημο πρόγραμμα εορτασμού, ούτε εστάλησαν επίσημες προσκλήσεις από το δήμο Τριφυλίας, ενώ δεν έγινε λιτανεία της Ιερής Εικόνας.

Ωστόσο, πιστοί από την ευρύτερη περιοχή με την ευλαβική συμμετοχή τους και τηρώντας μέτρα προστασίας για αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού εκπλήρωσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα προσευχόμενοι και ζητώντας τη βοήθεια και χάρη του Αγίου Πνεύματος και η γιορτή είχε τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα καθώς την επόμενη μέρα της Πεντηκοστής, κατά την οποία εορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, τιμάται το μεγαλείο του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος και εορτάζουμε το Πανάγιο Πνεύμα, που είναι μία υπόσταση της Αγίας Τριάδος.

Με δηλώσεις τους ευχήθηκαν για την ημέρα προς το λαό, οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης και οι Αντιπεριφερειάρχες, Στάθης Αναστασόπουλος και Άννα Καλογεροπούλου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου