ΙΒ’ Πολυδούρεια: Απονομή των βραβείων και αφιέρωμα στην Κική Δημουλά

ΙΒ’ Πολυδούρεια: Απονομή των βραβείων  και αφιέρωμα στην Κική Δημουλά

Πραγματοποιήθηκαν προχθές τα ΙΒ’ Πολυδούρεια  από το Δήμο Καλαμάτας, την Κ.Ε. «Φάρις» και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Κατά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκε το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» σε πρωτοεμφανιζόμενο/ -νη εκδοτικά ποιητή/-τρια κατά το προηγούμενο της προκήρυξης έτους, ενώ ο πρόεδρος του ΣΦΜ, Βασίλης Μπαζάνης, ανακοίνωσε τα ονόματα των νικητριών και το σκεπτικό της επιτροπής κρίσης του βραβείου.

Νικήτριες του διαγωνισμού, που μοιράστηκαν το βραβείο του 2020 εξ ημισείας, είναι κατ’ αλφαβητική σειρά η Ιω-Άννα Ευθυμιάδου για την ποιητική της συλλογή με τίτλο «Ώσπου να χορτάσει χώμα η βροχή» από τις εκδόσεις Ρώμη και η Σοφία Περδίκη για την ποιητική της συλλογή με τίτλο «Το αιώνιο αίνιγμα» από τις εκδόσεις Κίχλη.

Οι βραβευθείσες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν για να παραλάβουν το βραβείο, το οποίο παρέδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στον πρόεδρο της επιτροπής, Άγγελο Λάππα.

Η κα Ελένη Κοφτερού, ποιήτρια και μέλος της επιτροπής κρίσης, διάβασε ποιήματα και από τις δύο συλλογές που βραβεύτηκαν.

Παράλληλα, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη Μεσσήνια ακαδημαϊκό, Κική Δημουλά, η οποία πέθανε το 2020.

Για την ποιήτρια μίλησαν η κα Έφη Πράττη, φιλόλογος, και ο κ. Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής-δοκιμιογράφος-μεταφραστής, διευθυντής του περιοδικού Νέα Ευθύνη.

Την παρουσίαση του προγράμματος επιμελήθηκε η κα Δήμητρα Δημοπούλου, που ανέγνωσε επιστολή της κυρίας Έλσης Δημουλά, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά κουιντέτο κλαρινέτων από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του κ. Σταύρου Βόλλαρη.