Καλαμάτα: Εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν στις πορείες κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

Καλαμάτα: Εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν στις πορείες κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

Ημέρα πανελλαδικής απεργίας ήταν η χθεσινή και εκατοντάδες Καλαματιανοί συμμετείχαν στις δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν.

Πρώτη ξεκίνησε η πορεία από την πλατεία 23ης Μαρτίου και λίγο αργότερα αυτή του Εργατικού Κέντρου.

Στην πρώτη συμμετείχαν κυρίως δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με εργαζόμενους από διάφορους κλάδους, με κύριο αίτημα την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου το οποίο χαρακτηρίζουν ως έκτρωμα.

Ειδικότερα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών, του Σωματείου Συνταξιούχων, των Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, του Συνδικάτου Οικοδόμων, καθώς και του Συλλόγου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Παναγιώτη Μερτίκα, εκλεγμένο μέλος της ΑΔΕΔΥ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την Αγγελική Ρηγανάκου, πρόεδρο του Συλλόγου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, καθώς και του Παναγιώτη Καράμπελα, πρόεδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  Άρης Κομπότης, γραμματέας του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας.

Το βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν να μην περάσει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, αφού όπως υποστήριξαν θίγει κατάφωρα τους εργαζόμενους και εξυπηρετεί τους βιομήχανους.

Πέρα από τη σημερινή Κυβέρνηση, στο στόχαστρο βρέθηκε και η προηγούμενη, αφού όπως ανέφεραν και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε απέναντι στους εργαζομένους και τους οδήγησε σε εξαθλίωση.

Τέλος, δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν τους αγώνες, ώστε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μην περάσει, ενώ κάλεσαν τον κόσμο να ενταχθεί στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Εργατικό Κέντρο
Σφοδρή ήταν η εναντίωση  στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο,  στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, εν όψει του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Δ.Ε.Η Πελοποννήσου, το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Ε.Σ.Υ. Μεσσηνίας, η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, καθώς και μέλη των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΜέΡΑ 25 Μεσσηνίας.

Στο άνοιγμα της συγκέντρωσης, ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, ενώ συνέχισε ο πρόεδρος του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς.


Μεταξύ των ομιλητών που κατέθεσαν τα αιτήματά τους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την εναντίωσή τους σε όλα εκείνα που πρόκειται να φέρει το νέο νομοσχέδιο στα εργασιακά, βρέθηκε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Μουλάς, η πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαρία Μήτση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Παναγιώτης Θεοδώρου, από την Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ο Σωτήρης Ξανθάκης, από το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας η Χρυσάνθη Μάλλιου. 

Με το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Επιτροπή Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας
Εκτός από τις συγκεντρώσεις στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στο Εργατικό Κέντρο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας έξω από το κτήριο του ΕΦΚΑ στην Καλαμάτα.
Όπως είπαν τα μέλη της Επιτροπής, πρόκειται για έναν κλάδο που «εγκυμονεί κινδύνους, ιδιαίτερα σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος», ενώ χαρακτήρισαν τα αιτήματά τους «ζωτικής σημασίας».