Κάθειρξη 17 ετών για τη δολοφονία της 57χρονης στη Γιόλακα Φιλιατρών

Κάθειρξη 17 ετών για τη δολοφονία της 57χρονης στη Γιόλακα Φιλιατρών

Αναγνωρίσθηκε ελαφρυντικό στον 34χρονο, αν και αρνήθηκε την κατηγορία 

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, αναγνωρίσθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας στον 34χρονο Πακιστανό, ο οποίος επίσης ομόφωνα κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία με 35 μαχαιριές της 57χρονης αγρότισσας, πέρυσι τον Ιούλιο, στην περιοχή Γιόλακα Φιλιατρών, «σπάζοντας» έτσι την ποινή των ισοβίων με την οποία κινδύνευε.

Το δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών  και, αφού άσκησε έφεση, επέστρεψε στις φυλακές.

Τα κίνητρα
Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε το βράδυ, ενώ μεγάλο μέρος της διαδικασίας επικεντρώθηκε στα όσα είχαν αποτυπώσει οι 4 κάμερες που βρίσκονται στο χώρο της ιδιοκτησίας όπου είναι το σπίτι του θύματος και είχαν καταγράψει τον 34χρονο. Ωστόσο, από την αρχή της σύλληψης και σε όλη τη δίκη προχθές, ο 34χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία.

Την 57χρονη γυναίκα εντόπισε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος  στο σπίτι τους η αδελφή της, με την οποία ζούσαν μαζί και είχε λείψει για λίγη ώρα. Ο 34χρονος φέρεται να σκότωσε την άτυχη γυναίκα, δείχνοντας μένος για το θύμα του, ενώ τα έντονα τραύματα στα χέρια της φανέρωναν ότι η 57χρονη πάλεψε σκληρά για τη ζωή της.

Οι κάμερες, όπως παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, κατέγραψαν τον άντρα που μπήκε στο σπίτι φορώντας μάσκα για τον κορωνοϊό , έχοντας τυλιγμένο και ένα πουκάμισο στο κεφάλι του. Μάλιστα, η αδελφή του θύματος, αλλά και άλλοι μάρτυρες αναγνώρισαν από τις εικόνες του βίντεο τον κατηγορούμενο, καθώς εργαζόταν εκεί για 9 χρόνια.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του ιατροδικαστή, ο οποίος είπε ότι το θύμα έφερε συνολικά 35 χτυπήματα με μαχαίρι, με τα 32 να είναι αμυντικά, στην προσπάθειά της να σωθεί από τη μανία του δράστη και τα 3 στο λαιμό να είναι τα θανατηφόρα.

Η αδελφή του θύματος προσπαθώντας να εξηγήσει τα κίνητρα του δράστη, είπε πως θεωρεί ότι πρόκειται για συνδυασμό πραγμάτων. Εξήγησε, ότι ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει δανεικά, τα οποία δε του έδωσαν, ενώ δεν τον ήθελαν άλλο στη δουλειά. Παράλληλα, δεν ανανεώθηκε η άδεια παραμονής του και πίστευε ότι γι’ αυτό έφταιγαν οι αδελφές, ενώ δύο φορές της είχε εκφράσει τα συναισθήματά του και αυτή τα είχε απορρίψει.

Γλύτωσε τα ισόβια
Η Εισαγγελέας της έδρας Σοφία Γκουγκουλιάνα πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από τακτικούς δικαστές και ενόρκους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Θανάσης Ηλιόπουλος, ζήτησε να του αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η Εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη των ελαφρυντικών και την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, το δικαστήριο έκανε δεκτό ομόφωνα το ελαφρυντικό του σύννομού βίου και επέβαλλε στον 34χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών.

Αμέσως μετά, την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε:

«Κατά τη γνώμη μας είναι μια ορθή απόφαση, σε μια δίκη που κράτησε πάρα πολλές ώρες. Μια δίκη δίκαιη, όπου εξαντλήθηκαν όλα τα ζητήματα. Το δικαστήριο αναζήτησε την αλήθεια, από τον χρόνο που τελέσθηκε η πράξη μέχρι και την αναζήτηση των κινήτρων του κατηγορούμενου, τον τρόπο που τελέσθηκε, την εξαντλητική κατάθεση των μαρτύρων για την αναζήτηση της αλήθειας και την επιβολή μιας δίκαιης ποινής. Θεωρώ ότι με την ποινή που επιβλήθηκε και αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό, το δικαστήριο δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στον κατηγορούμενο, έτσι ώστε μετά τον εγκλεισμό του στη φυλακή, τον σωφρονισμό του και την αποφυλάκισή του, να επανέλθει στην κανονικότητα και να κάνει μια νέα αρχή στην ζωή του», τόνισε.

Της Βίκυς Βετουλάκη