Κορωνοϊός: Βελτιωμένη η κατάσταση στη Μεσσηνία – Αδειάζει η κλινική covid 19

Κορωνοϊός: Βελτιωμένη η κατάσταση στη Μεσσηνία – Αδειάζει η κλινική covid 19

519 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα τρία είναι στη Μεσσηνία, με την εικόνα να είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο για τη Μεσσηνία ήταν 3.71 ανά ημέρα.

Καλύτερη είναι και η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, απ’ όπου χθες δόθηκαν τέσσερα εξιτήρια από την κλινική covid 19. Έτσι πλέον σε αυτή νοσηλεύονται πέντε ασθενείς, ενώ κενά είναι τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid.

Τέλος, σε επίπεδο εμβολιασμών, στη Μεσσηνία μία δόση έχουν κάνει τουλάχιστον 58.606 άτομα, ενώ 41.666 τον έχουν ολοκληρώσει.

Σύμφωνα με τον εμβολιαστικό χάρτη της Ελλάδας ανά νομό και νησί, στην πρώτη εικοσάδα είναι μόνο νησιά, με εξαίρεση τη Θεσπρωτία, που βρίσκεται στη 13η θέση, καθώς έχει εμβολιαστεί το 52,16% του νομού. Επόμενος νομός της ηπειρωτικής Ελλάδας με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι η Καστοριά, που βρίσκεται στην 23η θέση, με 43,44% να έχει κάνει τη μία δόση και 29,22% και τις δύο.

Ο τρίτος ηπειρωτικός νομός με το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει στη Δυτική Μακεδονία και είναι τα Γρεβενά, που βρίσκονται στην 27η θέση με 41,44 και 26,77% αντίστοιχα. 

Στο χάρτη φαίνεται αναλυτικά η κατάσταση των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Π.Μπ.