Κώστας Παλαμάρας: «Έπρεπε να έχουμε εξασφαλίσει πιο νωρίς την παραμονή»

Κώστας Παλαμάρας: «Έπρεπε να έχουμε εξασφαλίσει πιο νωρίς την παραμονή»

Μετά το τέλος του πολύ κρίσιμου αγώνα ΑΟ Διαβολιτσίου – Διαγόρα Βραχνέικων και την πολύτιμη ισοπαλία των «νερατζούρι» που τους χάρισε την παραμονή στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, έκαναν δηλώσεις σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι προπονητές των δύο ομάδων και ποδοσφαιριστές.

Κώστας Παλαμάρας (ΑΟ Διαβολιτσίου): Όταν έγινε η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, όλοι μάς είχαν πεσμένους. Καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που πέτυχε σημαντικές νίκες (με ΑΟ Τσιλιβή, ΠΑΟ Βάρδας, Αίαντα Γαστούνης, Θύελλα Πατρών, Παλληξουριακό). Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επιβραβεύτηκαν με τη σωτηρία. Ήταν κρίμα να χάσουμε την κατηγορία. Στον αγώνα με τον Διαγόρα Βραχνέικων, παρά τις απουσίες, καταφέραμε να πάρουμε τον πολύτιμο βαθμό. Σίγουρα έπρεπε να έχουμε εξασφαλίσει  πιο νωρίς την παραμονή. Προερχόμασταν από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με τον Πάμισο Μεσσήνης και την Αχαϊκή και ο αγώνας της Τετάρτης με τον Διαγόρα Βραχνέικων ήταν κομβικός. Μετά τα άτυχα αποτελέσματα κόντρα σε Πάμισο Μεσσήνης και Αχαϊκή, δεν κοιμήθηκα κάποια βράδια. Ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο μια δύσκολη σεζόν (με αρκετά προβλήματα τραυματισμών, διακοπές του πρωταθλήματος που μας επηρέασαν πολύ).

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές, αξίζουν συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου, αλλά και στον πρόεδρο Γιάννη Κωνσταντάρα. Επίσης στα μέλη του Δ.Σ. Κωνσταντίνο Βεργή,   Βασίλη Χαρίτση που ήταν πάντα κοντά μας.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι αφιερώνω την παραμονή στη Γ΄ Εθνική κατηγορία του ΑΟ Διαβολιτσίου στον αείμνηστο Ξενοφώντα Κωνσταντάρα, πατέρα του προέδρου του ΑΟΔ Γιάννη Κωνσταντάρα».

Ανδρέας Ζήκος (Διαγόρας Βραχνέικων): «Όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία του Διαγόρα Βραχνέικων άλλαξα πολλά πράγματα στην ομάδα. Ακολουθήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο μέχρι το τέλος και είχαμε ένα σερί από θετικά αποτελέσματα που μας έφερε να διεκδικούμε την πρώτη θέση στον 9ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Τελικά, καταλάβαμε τη δεύτερη θέση που είναι η υψηλότερη  για τον Διαγόρα Βραχνέικων σ’ αυτή την κατηγορία παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. 

Στον αγώνα με τον ΑΟ Διαβολιτσίου είχαμε ως στόχο τη νίκη που ενδεχομένως να μας έδινε την πρώτη θέση. Ήταν ένα κρίσιμο, βαθμολογικά, ματς. Εμείς είχαμε ορισμένες καλές φάσεις στο α΄ημίχρονο. Τελικά το ματς έληξε χωρίς γκολ. Σίγουρα διεξήχθη ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, κάτω φυσικά από ιδιαίτερες συνθήκες».

Σταύρος Τσουλάκος (επιθετικός του ΑΟ Διαβολιτσίου): «Ολοκληρώθηκε σήμερα μια περίεργη χρονιά. Πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας μαζευτήκαμε αρκετοί καινούριοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα του Διαβολιτσίου. Ήμασταν μια μεγάλη παρέα και θέλαμε ν’ απολαύσουμε όλη τη διαδρομή. Ο ΑΟ Διαβολιτσίου δεν είχε κανέναν βαθμό. Με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να έχουμε ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων. Αποδείχθηκε δε πως η ομάδα είχε δυνατότητες για κάτι καλό. Βρεθήκαμε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και κάπου χαλαρώσαμε. Κάποιοι ήθελαν να μας πάρουν μαζί τους αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στον αγώνα με τον Διαγόρα Βραχνέικων κυρίαρχο μέλημά μας ήταν να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας χάριζε τη σωτηρία. Προερχόμασταν από ένα άτυχο αποτέλεσμα με την Αχαϊκή. Σ’ αυτό το κρίσιμο ματς έγινε διαμόρφωση αποτελέσματος. Έτσι πεισμώσαμε και τα δώσαμε όλα στον τελευταίο αγώνα παίρνοντας το βαθμό.

Κάποιοι να μη βιάζονται να λένε μεγάλες κουβέντες. Θεωρώ ότι δίκαια παραμείναμε στη Γ΄ Εθνική».

Κωνσταντίνος Ούτσικας (επιθετικός του Διαγόρα Βραχνέικων που κατάγεται από τη Μεσσήνη): «Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας που ολοκληρώθηκε  σήμερα (Τετάρτη) θα το χαρακτήριζα  θέατρο του παραλόγου. Υποχρεωθήκαμε να παίξουμε με 40 βαθμούς θερμοκρασία. Επίσης δίναμε αγώνα κάθε 3 ημέρες.  Σίγουρα το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο, με την ομάδa μας να κάνει πολύ καλή πορεία,  καταλαμβάνοντας τελικά τη δεύτερη θέση στον 9ο όμιλο. Με την έλευση του καινούριου προπονητή άλλαξε η ψυχολογία μας, έχοντας ένα εντυπωσιακό σερί θετικών αποτελεσμάτων. Όσο για τον αγώνα με τον ΑΟ Διαβολιτσίου είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε ν’ αξιοποιήσουμε κάποια από αυτές. Εγώ είμαι φοιτητής και πρέπει να πάρω το πτυχίο μου. Γνωρίζω ότι η οικογένειά μου έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο».

Άξιζε την παραμονή
Πριμ από τη διοίκηση στο αγωνιστικό τμήμα
Ο ΑΟ Διαβολιτσίου με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στον φορμαρισμένο Διαγόρα Βραχνέικων, στο κρίσιμο ματς της  13ης (και τελευταίας) αγωνιστικής του 9ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, πανηγύρισε τελικά την παραμονή στην κατηγορία. Οι «νερατζούρι» του Διαβολιτσίου  ισοβάθμισαν με την Αχαϊκή, αλλά ευνοήθηκαν καθώς έχουν καλύτερη επίθεση (είναι ένα από τα κριτήρια ισοβαθμίας).

Η ομάδα του Διαβολιτσίου άξιζε την παραμονή καθώς με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να συγκεντρώσει 17 βαθμούς (είχε απολογισμό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες). Ίσως θα έπρεπε να έχει  εξασφαλίσει τη σωτηρία νωρίτερα. Όμως, τέλος καλό, όλα καλά.

Η διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάρα πριν την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος προχώρησε σε αρκετές  αλλαγές. Κατ’ αρχάς την τεχνική ηγεσία μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Αλέξη Μαντζούνη, ανέλαβε  ο Κώστας Παλαμάρας, ένας παλιός γνώριμος. Είχε δε ως συνεργάτη τον Γιάννη Αντωνόπουλο. Επιπροσθέτως τεχνικός διευθυντής ανέλαβε ο Αλέκος Τσατάς, του οποίου η μεγάλη εμπειρία ήταν πολύ χρήσιμη.

Όσον αφορά στο «ρόστερ» έγιναν αρκετές προσθήκες στην πλειοψηφία Μεσσήνιων ποδοσφαιριστών. Όλοι βοήθησαν σε αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα (διεξήχθη τελικά σ’ έναν γύρο). Σίγουρα αποτελεί επιτυχία για τον ΑΟ Διαβολιτσίου η παραμονή για δεύτερη σεζόν στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Ο ΑΟΔ γράφει ιστορία.

Μετά την κατάκτηση  του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής (και μάλιστα χωρίς ήττα) του Κυπέλλου Μεσσηνίας, εδραιώνεται πλέον στη Γ΄ Εθνική.

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου αφήνει το στίγμα του στο ελληνικό  ποδόσφαιρο, και αν είχε την απαιτούμενη στήριξη από φορείς (όπως το Δήμο Οιχαλίας) θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στη Γ΄ Εθνική και όχι μόνο.

Να επικεντρωθούμε πάντως στο ματς της Τετάρτης με τον Διαγόρα Βραχνέικων.
Άριστη φιλοξενία
Μετά τη λήξη του κρίσιμου αγώνα με τον Διαγόρα Βραχνέικων, η διοίκηση του ΑΟ Διαβολιτσίου επιφύλαξε μία έκπληξη στην αποστολή της ομάδας της Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα, την προσκάλεσε να απολαύσει τον καφέ της στην «ΚΑΝΤΙΝΑ». Βέβαια κάποια μέλη του αγωνιστικού τμήματος του Διαγόρα Βραχνέικων προτίμησε χυμούς. Επίσης προσφέρθηκαν και πίτσες.

Όπως μας ανέφεραν διοικητικά στελέχη του ΑΟΔ,  η άριστη φιλοξενία των αποστολών των αντίπαλων ομάδων είναι πρώτο τους μέλημα.

Η διοίκηση του ΑΟ Διαβολιτσίου στη συνέχεια παρέθεσε δείπνο στο τεχνικό τιμ (Κώστας Παλαμάρας, Γιάννης Αντωνόπουλος, Αλέκος Τσατάς), και στους ποδοσφαιριστές.

Το «παρών» έδωσαν  ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Ηλίας Αλεξανδρόπουλος και φίλοι της ομάδας.

Αίσθηση δε προκάλεσε η παρουσία του έμπειρου Καλαματιανού επιθετικού Μιχάλη Μπαστακού (την εφετινή σεζόν ενίσχυσε τον Διαγόρα Ρόδου στη Super League 2). Λέτε ν’ αποτελεί μετεγγραφικό στόχο;

5.000 ευρώ το πριμ παραμονής
Ο πρόεδρος του ΑΟΔ Διαβολιτσίου Γιάννης Κωνσταντάρας, αφού συνεχάρη το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές για την επίτευξη του στόχου της παραμονής στην κατηγορία, σημείωσε πως ο ΑΟΔ προβάλει την περιοχή σε όλη την Ελλάδα. Επίσης στάθηκε στη βοήθεια που παρείχε στην ομάδα η Καλαμάτα. Ακόμη, ο κ. Κωνσταντάρας γνωστοποίησε πως η διοίκηση θα δώσει  πριμ στο αγωνιστικό τμήμα. Το δε διοικητικό στέλεχος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτας Κωνσταντίνος Βεργής ανέφερε ότι το πριμ είναι 5.000 ευρώ και θα μοιραστεί σε όλη την ομάδα (προπονητές, ποδοσφαιριστές, γενικό αρχηγό κ.ά.).

Τα μέλη της διοίκησης Βασίλης Χαρίτσης, Λεωνίδας Οικονομίδης, Θύμιος Ξηρόκωστας αφού συνεχάρησαν από την πλευρά τους το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές για την παραμονή στην κατηγορία, σημείωσαν ότι ο ΑΟΔ εδραιώθηκε στη Γ΄ Εθνική και είναι πλέον δεύτερη δύναμη  στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο πίσω από την Καλαμάτα.

Ο προπονητής Κώστας Παλαμάρας, ο συνεργάτης του Γιάννης Αντωνόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής Αλέκος Τσατάς χαρακτήρισαν ως σημαντική επιτυχία την παραμονή, η οποία ήρθε έπειτα από μεγάλη  προσπάθεια. Συνεχάρησαν δε τη διοίκηση και όλους τους ποδοσφαιριστές για τη συμβολή τους.

Ο εκ των αρχηγών Βασίλης Κρεμύδας στάθηκε στην προσπάθεια όλου του αγωνιστικού τμήματος.

Ο φίλος του ΑΟΔ Παναγιώτης Κυριακόπουλος που ήταν συγκινημένος χαρακτήρισε άθλο την παραμονή του ΑΟΔ στη Γ΄ Εθνική.

Τελευταία προπόνηση
Η τελευταία προπόνηση του ΑΟ Διαβολιτσίου για την εφετινή σεζόν θα γίνει σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου «Καπετάν Βασίλης». Ο προπονητής Κώστας Παλαμάρας, ο συνεργάτης του Γιάννης Αντωνόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Αλέκος Τσατάς αφού συγχαρούν τους ποδοσφαιριστές για την επίτευξη του στόχου της παραμονής στη Γ΄ Εθνική κατηγορία στη συνέχεια θα τους δώσουν ένα πρόγραμμα συντήρησης το οποίο θα το ακολουθήσουν μέχρι τον Αύγουστο που θα ξεκινήσει η προετοιμασία.  Βέβαια στην προπόνηση  θα παραβρεθούν και τα μέλη της διοίκησης για να επιβραβεύσουν την προσπάθεια του αγωνιστικού τμήματος.