Μεσσήνη: Άνοιξε επίσημα η αναβαθμισμένη και σύγχρονη Παιδική Χαρά στο κεντρικό Πάρκο

Μεσσήνη: Άνοιξε επίσημα η αναβαθμισμένη και σύγχρονη Παιδική Χαρά στο κεντρικό Πάρκο

Άνοιξε επίσημα χθες την πόρτα της στα μικρά παιδιά η αναβαθμισμένη και σύγχρονη Παιδική Χαρά του κεντρικού Πάρκου Μεσσήνης.

Ένας χώρος αναψυχής, κόσμημα για την πόλη, με θέμα τους πλανήτες και αντίστοιχη διακόσμηση και χρωματισμό, διαμορφωμένη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, με σύνθετες παιχνιδοκατασκευές, διαδραστικά παιχνίδια, παιχνίδια αναρρίχησης και ισορροπίας, τραμπάλες, κούνιες και ελατήρια για να καλύψουν τις ψυχοπαιδαγωγικές ανάγκες παιδιών όλων των ηλικιών, καθώς και παιδιών ΜΕΑ.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή προχώρησε άμεσα τις διαδικασίες για την εκπόνηση σχετικής μελέτης και ανακατασκευής της Παιδικής Χαράς που είχε διακόψει τη λειτουργία της από το καλοκαίρι του 2019, καθώς παρουσίαζε σημαντικές φθορές στον εξοπλισμό που καθιστούσαν επικίνδυνη τη χρήση της.

Ακολούθως το έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 1, «Αστική Αναζωογόνηση 2019» και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ιδίους πόρους.

Η νέα σύγχρονη Παιδική Χαρά που παραδόθηκε προς χρήση χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες στην Ελλάδα, καθώς καλύπτει ένα χώρο 1.000 τ.μ. και εκτός του αστικού της εξοπλισμού, διαθέτει νέα περίφραξη και δάπεδο, σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό και νέες φυτεύσεις δέντρων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο χώρο αναψυχής, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και έχει μέριμνα για ΑμεΑ, προκειμένου να παίζουν και να απασχολούνται σε εξειδικευμένα παιχνίδια.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Σε αυτό συνέβαλε η σωστή συνεργασία του αναδόχου με τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην απασχόληση των παιδιών μας, είτε σχετίζεται με το παιχνίδι είτε με την άθληση. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε τέτοιους χώρους, παιδικές χαρές και χώρους άθλησης, προκειμένου οι νέοι μας να έχουν εποικοδομητική διέξοδο τις ελεύθερες ώρες τους», τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης μετά το άνοιγμα της Παιδικής Χαράς του Πάρκου Μεσσήνης.