Μεσσηνία: Ένα μόλις νέο κρούσμα κορωνοϊού αλλά 13 οι ασθενείς στην κλινική “covid 19”

Μεσσηνία: Ένα μόλις νέο κρούσμα κορωνοϊού αλλά 13 οι ασθενείς στην κλινική “covid 19”

Ένα ήταν το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ύστερα από ένα χρονικό διάστημα που σε καθημερινή βάση ανακοινώνονταν αρκετά περισσότερα. 

Το γεγονός αυτό, δηλαδή της έξαρσης κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών, δείχνει τα «σημάδια» του στην κλινική “Covid 19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου τη στιγμή νοσηλεύονται 13 ασθενείς, όταν μια εβδομάδα πριν οι νοσηλείες ήταν μόλις τρεις. Το «θετικό» είναι ότι παραμένει «κενή» η ΜΕΘ εδώ και εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν και χθες τους μαζικούς ελέγχους με τεστ ταχείας ανιχνεύσεως πραγματοποιώντας συνολικά περίπου 420.

Συνολικά χθες στη χώρα ανακοινώθηκε ξανά «τετραψήφιος» αριθμός κρουσμάτων, 1.339, ενώ 30 ακόμα ασθενείς κατέληξαν από τις επιπλοκές της νόσου. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 381.

Στο πεδίο του εμβολιασμού, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε χθες για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο για «προνόμια» εμβολιασμένων, σημειώνοντας ωστόσο ότι η συζήτηση αυτή θα ανοίξει αφού δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να κλείσουν το ραντεβού τους με όποιο σκεύασμα επιθυμούν. 

Στη Μεσσηνία, τέλος, οι εμβολιασμένοι πολίτες με μια τουλάχιστον δόση έφτασαν τους 54.004. Εξ αυτών οι 32.293 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο, όπως επίσης έχουν ολοκληρώσει και όσοι επέλεξαν το μονοδοσικό σκεύασμα της “Johnson & Johnson”.