Μουσική διαμαρτυρία απόψε στην Καλαμάτα για το εργασιακό νομοσχέδιο

Μουσική διαμαρτυρία απόψε στην Καλαμάτα για το εργασιακό νομοσχέδιο

Μουσική διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν η ΓΣΕΕ και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας σήμερα στις 8.00 το βράδυ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση σήμερα.

Ειδικότερα, μιλώντας χθες σχετικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, χαρακτήρισε επιτυχημένη την προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζόμενων, με το συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα την 10η Ιουνίου. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι σημαντικό ότι καταβάλλονται προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή, με σκοπό να υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο νόμου.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια πράγματα «θα τα πετύχουμε και θα
μπορέσουμε να τα αλλάξουμε» μέσα από το συνεχή αγώνα. Θέλοντας να κάνει γνωστή τη θέση της ΓΣΕΕ ως προς τα εργασιακά και το νέο νομοσχέδιο, ο ίδιος υπογράμμισε: «Οι διαφωνίες μας βρίσκονται σε ορισμένα βασικά σημεία, τα οποία ζητούμε να αποσυρθούν». Συνέχισε δε εξηγώντας ότι μερικές από τις βασικές διαφοροποιήσεις που ζητούν να γίνουν, αφορούν «στην ψηφιακή κάρτα και την εξίσωση της αποζημίωσης μεταξύ εργοδότη και υπαλλήλου, μιας και αυτά τα δύο θέματα έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις».

Ένα ακόμα μείζον ζήτημα στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι αυτό της ατομικής
συμφωνίας και συγκεκριμένα το θέμα του ωραρίου που μετατρέπεται από οκτάωρο σε δεκάωρο, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. «Εμείς πιέζουμε στην κατεύθυνση ότι, εάν ψηφιστεί ο νόμος τελικά, θα πρέπει να περάσει ως νόμος που να αφορά στα ατομικά δικαιώματα και όχι τα ζητήματα περί διευθέτησης, όπως υποδεικνύεται τώρα», τόνισε ο Σωτήρης Τσώνης κλείνοντας.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Δημήτρης Φαββατάς, ανακοίνωσε ότι σήμερα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, θα γίνει συμβολική κατάληψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ενώ θα του επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. «Είναι ένα νομοσχέδιο που “χτυπάει” τις πιο εμβληματικές και αιματοβαμμένες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος», τόνισε ο ίδιος σχολιάζοντας το νέο σχέδιο νόμου που πρόκειται να φέρει σειρά τροποποιήσεων όσον αφορά στα εργασιακά.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αποψινή μουσική διαμαρτυρία μαζί με το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η οποία θα πλαισιωθεί από σχετικές ομιλίες σωματείων των εργαζόμενων.