Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Οφειλόμενη από το παρελθόν η απόσυρση άχρηστου υλικού»

Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Οφειλόμενη από το παρελθόν η απόσυρση άχρηστου υλικού»

Η απόσυρση και καταστροφή άχρηστου υλικού από τους χώρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας δεν επηρεάζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη.

Πάντως, επειδή στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «οφειλόμενη» από το παρελθόν διαδικασία απόσυρσης του άχρηστου υλικού, πληροφορίες θέλουν η συγκεκριμένη  ανακοίνωση να αποτελεί εμμέσως και απάντηση σε σχόλιο που είχε κάνει προ ημερών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός, Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος προς τον πρώην διοικητή Γιώργο Μπέζο, ότι «το διαμάντι που έφτιαξαν μαζί, άρχισε να γίνεται ρημαδιό». Ωστόσο, στην ανακοίνωση του νοσοκομείου δε γίνεται καμία αναφορά στο συγκεκριμένο σχόλιο.

Ανακοίνωση
Ολόκληρη η ανακοίνωση της διοικήτριας έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξελίσσεται η “οφειλόμενη” από το παρελθόν διαδικασία καταγραφής, απόσυρσης και καταστροφής άχρηστου, πολλών ετών, υλικού (ιατροτεχνολογικού, Η/Υ κ.λπ.). Προστιθέμενων δε και των τρεχουσών δράσεων ανακαίνισης και αναβάθμισης ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού, δημιουργούνται συνθήκες κινητικότητας άχρηστων και εν μέρει ογκωδών αντικειμένων.

Η εξελισσόμενη διαδικασία απόσυρσης ουδόλως επηρεάζει ή υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, καθώς αυτή εξελίσσεται στον προαύλιο χώρο ή σε χώρους τους υπογείου του νοσοκομείου, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες για τη διαχείριση του δημοσίου υλικού

Προς αποφυγήν πάσης παρερμηνείας και εκμετάλλευσης της δημιουργηθείσας παραπάνω συνθήκης, λόγω της προβλεπόμενης και γνωστής άλλωστε διαδικασίας, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη εκκαθάριση και απόσυρση του πολυετούς άχρηστου υλικού για την απαραίτητη, προ πολλού, χωροταξική ανακούφιση όλων των χώρων του νοσοκομείου.

Τέλος, η εικόνα του Τμήματος Χημειοθεραπειών είναι και θα συνεχίσει να παραμένει άψογη, παρέχοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του».