Ονειρεμένη Καλαμάτα, πήρε τη νίκη που άξιζε και αγκάλιασε τον τίτλο

Ονειρεμένη Καλαμάτα, πήρε τη νίκη που άξιζε και αγκάλιασε τον τίτλο

H 13η Ιουνίου 2021 αποδείχθηκε μια ονειρεμένη μέρα για την ομάδα της Καλαμάτας, η οποία βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου της Football League και ετοιμάζεται να σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο την δεδομένη άνοδο στη Β’Εθνική.

Όπως συνέβη και στο ντέρμπι κορυφής με τη Ρόδο έτσι και κόντρα στην άλλη βασική «ανταγωνίστρια», την Καλλιθέα, οι «μελανόλευκοι» έδειξαν τη διαφορά κλάσης που τους διαχωρίζουν.

Μόνο που αυτή τη φορά το διαρκές επιθετικό κρεσέντο χρειάστηκε να περάσουν τα 90’ της κανονικής διάρκειας και 4’ από τα 5’των καθυστερήσεων για καρποφορήσει.

Άνθρωπος του αγώνα στο Στάδιο της Παραλίας αποδείχθηκε ο υψηλόσωμος αμυντικός Μπακαγιόκο, ο οποίος έτεινε να χαλάσει την εικόνα του παίκτη-εγγύηση στα μετόπισθεν, με 2-3 αστάθειες στην άμυνα που ευτυχώς δεν στοίχισαν.

Τελικά, η… τάξη για τον ίδιο και την ομάδα αποκαταστάθηκε με ένα θαυμάσιο γκολ που πέτυχε στο 90’+4’ με κεφαλιά (έπειτα από σέντρα του Κέρι).

Το 1-0 χάρισε στην Καλαμάτα ένα 3ποντο που της επέτρεψε να ξεφύγει 5 ολόκληρους βαθμούς στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου, καθώς μάλιστα την ίδια ώρα η Ρόδος υπέκυπτε με 1-2 στο τοπικό ντέρμπι με τον Ιάλυσο κι ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (την Κυριακή η Καλαμάτα θα βρεθεί στο Αιγάλεω και θα κάνει φινάλε στο Στάδιο της Παραλίας με τον Ιάλυσο).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Παναγιώτου, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Παυλίδης (83’ Νατσιόπουλος), Αναστασόπουλος, Ηλιόπουλος (67’ Κέρι), Σουμπίνιο (67’ Φελίπε), Μαρκόφσκι, Μπουσμπίμπα (78’ Αλεξόπουλος).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιάννης Τάτσης): Κουρεπίνης, Καραγιάννης, Καλύβας (60’ Ενγκουέμ), Μουσταφίδης, Κρητικός, Καντέ, Χοτζάλι (38’ Καββαδίας), Σταύρου (88’ Φέκας), Παπαγγελής (60’ Ρόππας), Παντελίδης, Στούπης (38’ Βασιλειάδης).

Δώρα Πρασσά και τρελά πανηγύρια των φιλάθλων
Οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας είχαν ένα επιπλέον λόγο να τα… δώσουν όλα στο κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής με την Καλλιθέα, αφού για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του βρέθηκε στο Στάδιο της Παραλίας ο Ελληνοαμερικανός πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Πρασσάς.

Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος του χάρισαν τη νίκη κι εκείνος με τη σειρά την αφιέρωσε στον κόσμο.

Δυστυχώς οι περιορισμοί, λόγω covid-19 επέτρεψαν μόνο σε λίγες δεκάδες φιλάθλους να βρεθούν στις κερκίδες, όμως άλλοι τόσοι νεαροί «πολιόρκησαν» την είσοδο του Σταδίου, πανηγυρίζοντας έξαλλα στο τέλος τη μεγάλη επιτυχία, που φέρνει την Μαύρη Θύελλα μια ανάσα από το όνειρο της κατάκτησης τίτλου. Αναστόπουλος, ποδοσφαιριστές και Πρασσάς έγιναν ένα με τους νεαρούς φιλάθλους, οι οποίοι τους αποθέωσαν, φωνάζοντας «νάτοι-νάτοι οι πρωταθλητές!».     

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Πρασσάς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Φέτος είχαμε την καλύτερη χρονιά, από τα τελευταία 20 χρόνια, όλα πήγαν δεξιά, η ομάδα έπαιξε πολύ ωραία σήμερα, μου άρεσε και αν όλα πάνε καλά και πάρουμε το πρωτάθλημα το αφιερώνουμε στον κόσμο της ομάδος. Για του χρόνου, η κατηγορία είναι πιο δύσκολη, θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε κι άλλο για να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε και σε αυτή την κατηγορία, η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Ο πρόεδρος της ομάδας που θα είναι «παρών» και στο επόμενο ματς στο Αιγάλεω και στην αναμενόμενη φιέστα-φινάλε υποσχέθηκε πριμ 25 χιλιάδων ευρώ για την άνοδο στους ποδοσφαιριστές, ενώ ήδη ξεκίνησε τη δουλειά όσον αφορά στο σχεδιασμό της επόμενης   αγωνιστικής περιόδου, προαναγγέλλοντας την  παραμονή του προπονητή Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο.

Επίσης, προφορική συμφωνία υπάρχει για την ανανέωση του συμβολαίου του Μπακαγιόκο, ενώ την Τρίτη θα ακολουθήσει η πρόταση παραμονής στον τερματοφύλακα Ταΐρη.

Τέλος, ο κ. Πρασσάς ανέφερε ότι η ομάδα δεν έχει οικονομικό θέμα, όμως είναι καλοδεχούμενος όποιος θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια της Καλαμάτας.

Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής
Αστέρας Βλαχιώτη-Αιγάλεω 1-0
Ρόδος-Ιάλυσος 1-2
Νίκη Βόλου-Aσπρόπυργος 6-1
Καλαμάτα-Καλλιθέα 1-0
Σαντορίνη-Επισκοπή 2-2

Η βαθμολογία
1.Καλαμάτα 32 16-5

2.Ρόδος 27 17-12

3.Καλλιθέα 27 20-14

4.Ιάλυσος 24 15-16

5.Επισκοπή 23 13-9

6.Σαντορίνη 21 11-13

7. Νίκη Βόλου 20 18-14

8.Αιγάλεω 19 12-14

9.Αστέρας Βλαχιώτη 13 10-14

10.Ασπρόπυργος 8 9-30

Η επόμενη αγωνιστική (20/6)
Καλλιθέα-Νίκη Βόλου
Ιάλυσος-Αστέρας Βλαχιώτη
Ρόδος-Σαντορίνη
Αιγάλεω-Καλαμάτα
Ασπρόπυργος-Επισκοπή

Τελευταία αγωνιστική (27/6)
Επισκοπή-Νίκη Βόλου
Ασπρόπυργος-Ρόδος
Καλαμάτα-Ιάλυσος
Αστέρας Βλαχιώτη-Σαντορίνη
Αιγάλεω-Καλλιθέα