Παραμονή όλων των ομάδων στη Γ’ Εθνική ζητούν Μαντάς και άλλοι τρεις βουλευτές της Ν.Δ.

Παραμονή όλων των ομάδων στη Γ’ Εθνική ζητούν Μαντάς και άλλοι τρεις βουλευτές της Ν.Δ.

Παραμονή όλων των ομάδων που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου για ένα επιπλέον έτος και για λόγους που σχετίζονται με τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, ζητά ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς.

Με επιστολή που ο κ. Μαντάς υπογράφει μαζί με τους βουλευτές Αργολίδας Ιωάννη Ανδριανό, Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό και Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο, ζητείται από τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, «να μην υλοποιηθεί για φέτος η σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου».

Οι βουλευτές εκτιμούν ότι η αναδιάρθρωση αυτή είναι εφικτό να παραταθεί κατά ένα έτος, «χωρίς όμως να πληγεί σε σημαντικό βαθμό το πνεύμα και ο σχεδιασμός» του μέτρου. Παράλληλα, σημειώνουν ότι πρέπει να δοθεί «επαρκής χρόνος» σε όλες τις ομάδες προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα πλήγματα της πανδημίας, καθώς και να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με τον βέλτιστο τρόπο.

Οι βουλευτές αναφέρονται, επίσης, στις «συνθήκες κανονικότητας, ηρεμίας και νηφαλιότητας» που έχουν λείψει ιδιαίτερα κατά το τελευταίο έτος από τον ελληνικό αθλητισμό, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν σε όλες τις ομάδες «να δώσουν τη μάχη της παραμονής τους στην κατηγορία επί ίσοις όροις και με γνήσια αθλητικά κριτήρια».

Ειδική αναφορά γίνεται, τέλος, στους ανθρώπους του αθλητισμού, τους αθλητές, τους προπονητές και το τεχνικό, αθλητικό και διοικητικό προσωπικό των συλλόγων. Όπως αναφέρεται στην επιστολή των βουλευτών, «ολόκληρος ο επαγγελματικός αθλητισμός χρειάστηκε να αναστείλει σχεδόν καθολικά τις δραστηριότητές του. Παράλληλα, σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος, προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση στο σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων, φροντίζοντας μετά το πέρας αυτής της δοκιμασίας να είναι όλοι παρόντες και ο ελληνικός αθλητισμός να μπορέσει να σταθεί ξανά με επιτυχία στα πόδια του».