Πρωτοβουλία Μ. Γερονικολού για το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας

Πρωτοβουλία Μ. Γερονικολού για το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας

Σε επικοινωνία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ήρθε  ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Μενέλαος Γερονικολός – Βαλτζής.

Αντικείμενο της επικοινωνίας του κ. Γερονικολού, ήταν το ζήτημα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας και όσα συμβαίνουν, σε σχέση με τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του.

Στόχος του είναι, εκτός από την ενημέρωση,  και η ανάληψη πρωτοβουλίας από το βουλευτή του Κινήματος, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος το αρμόδιο υπουργείο και να ανακοινώσει τις προθέσεις του και τον προγραμματισμό του για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Γερονικολός τόνισε:

«Αποτελεί ντροπή, 50 χρόνια μετά την κατασκευή του Μουσείου της Χώρας, εμείς ακόμα να ψάχνουμε πόρους για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του.

50 χρόνια μετά δεν έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή ενός σύγχρονου χώρου, που θα μπορεί να φιλοξενήσει και να αναδείξει τη σημαντική συλλογή του Μουσείου, η οποία τώρα βρίσκεται καταχωνιασμένη στα υπόγεια.

Η διαχρονική αδράνεια της πολιτείας είναι σαφές ότι έχει στερήσει από τη Μεσσηνία και την τοπική κοινωνία της Χώρας ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο.

Στόχος μας όμως, δεν πρέπει να είναι μόνο η ανακατασκευή του Μουσείου, αλλά η συνολική αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, προκειμένου αυτό το πολιτιστικό κεφάλαιο να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη Μεσσηνία, στο δήμο Πύλου – Νέστορος και στην περιοχή της Χώρας.

Καλούμε τους βουλευτές Μεσσηνίας να συνταχθούν έμπρακτα με την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να κατανοήσουν όλοι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο.

Καλούμε το υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει άμεσα επίσημες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί από την τοπική κοινωνία».