Σήμερα στο αμφιθέατρο του Κάστρου τα IB’ Πολυδούρεια

Σήμερα στο αμφιθέατρο  του Κάστρου τα IB’ Πολυδούρεια

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας και η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» συνδιοργανώνουν τα ΙΒ’ Πολυδούρεια, σήμερα στις 20.30, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Θα απονεμηθούν τα βραβεία “Μ. Πολυδούρη” 2019 και 2020 πρωτοεμφανιζόμενου εκδοτικά ποιητή/-τριας κατά το προηγούμενο της προκήρυξης έτος. Για την Κική Δημουλά θα μιλήσουν η κα Έφη Πράττη, φιλόλογος, και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής-δοκιμιογράφος- μεταφραστής, διευθυντής του περιοδικού Νέα Ευθύνη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά κουιντέτο κλαρινέτων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του κ. Σταύρου Βόλλαρη.

Ο Βασίλειος Μπαζάνης έκανε κάλεσμα στα Πολυδούρεια σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο της “Φάρις”, Παντελή Δρούγα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων σημείωσε ότι το βραβείο “Μ.Πολυδούρη” θα απονεμηθεί εξ ημισείας στην Ιω-Άννα Ευθυμιάδου για την ποιητική συλλογή της “Ώσπου να χορτάσει χώμα η βροχή” (Εκδόσεις ΡΩΜΗ) και στη Σοφία Περδίκη για την ποιητική συλλογή της “Το αιώνιο αίνιγμα” (Εκδόσεις ΚΙΧΛΗ).

Ο κ. Μπαζάνης σημείωσε ότι τα δύο αυτά ποιητικά έργα συμμετείχαν στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε φέτος και κυκλοφόρησαν το 2020, ενώ είχε αποφασιστεί να βραβευθούν και οι καλύτερες ποιητικές συλλογές του περσινού διαγωνισμού και κυκλοφόρησαν το 2019, όμως η Κριτική Επιτροπή έκρινε ότι τα συγκεκριμένα ποιητικά έργα δεν πληρούσαν τα κριτήριά της για βράβευση.

Τέλος, ο κ. Μπαζάνης δήλωσε τις ευχαριστίες του και του Συνδέσμου προς την προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους/Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, που παραχώρησε στο Σύνδεσμο, για την αφίσα της εκδήλωσης, φωτογραφία της Μαρίας Πολυδούρη από το αρχείο του Γιάννη Αναπλιώτη.