Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού

Στον τελικό του Πανελλήνιου  Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού

Συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην ανοικτή κατηγορία «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci», που διοργανώνεται από την WRO Hellas, το Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού ξεχώρισε και διακρίθηκε στα 14 καλύτερα σχολεία που προκρίθηκαν στο σημερινό τελικό.

«Οι μαθητές μας», όπως σημειώνεται, «δουλεύοντας πάνω στο project αυτό κατάφεραν να αναπτύξουν σημαντικές ικανότητες και να καταταχτούν ανάμεσα στους 14 καλύτερους πανελλαδικά και να φέρουν το σχολείο μας με διαφορά σε θέση πρωτιάς στην Π.Ε. Πελοποννήσου.

Με αρωγό την ομαδοσυνεργατικότητα, την επιμονή τους, αλλά και την επιμονή τους, με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ανέλαβε την υλοποίηση και ολοκλήρωση του προγράμματος, εξοικειώθηκαν και εξερεύνησαν όλες τις έννοιες του STEM: Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά. Επιπρόσθετα, χρησιμοποίησαν νέες τεχνολογίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση που τους έκανε ακόμα πιο έμπειρους».

Να σημειωθεί πως ο τελικός της ανοικτής κατηγορίας Δημοτικού ” Από τον Αρχιμήδη στον DaVinci” θα διεξαχθεί το παρόν Σαββατοκύριακο, 26-27 Ιουνίου, εξ αποστάσεως με online σύνδεση για τις ομάδες των υπολοίπων Περιφερειών της Ελλάδος και δια ζώσης για τις ομάδες της Αττικής αντίστοιχα.