Συγκρατημένη η κίνηση στα τουριστικά γραφεία της Καλαμάτας

Συγκρατημένη η κίνηση στα τουριστικά γραφεία της Καλαμάτας

Αναμένοντας τους Άγγλους επισκέπτες…

Συγκρατημένα και πολύ δειλά έχουν ξεκινήσει κάποιες μικρές εκδρομές τα ταξιδιωτικά γραφεία της Καλαμάτας, αλλά το ελπιδοφόρο είναι ότι υφίσταται ενδιαφέρον για οργανωμένα ταξίδια, ακόμα και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που μπορεί να φτάσει έως και τις αρχές Νοεμβρίου.

Ένα πολύ μεγάλο μείον για την περιοχή μας, αυτή τη στιγμή, είναι η μη προσέλευση ακόμα Άγγλων επισκεπτών.

Περιορισμένη κίνηση
Ο κ. Δημήτρης Κατσίρης του Katsiris Travel σημείωσε ότι η κίνηση ακόμα είναι πολύ μικρή, ενώ λίγο καλύτερα κινήθηκαν τα πράγματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Όλη την υπόλοιπη περίοδο, όπως σημείωσε, η κίνηση περιορίζεται σε μονοήμερες κυρίως εκδρομές. «Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες αφίξεις πλοίων στο Κατάκολο και δουλεύουμε λίγο ή με μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως ιδιωτικά σκάφη, με επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την περιοχή. Τις προηγούμενες μέρες έφτασε ένα μεγάλο σκάφος με Ρώσους επισκέπτες, δύο οικογένειες, που αναλάβαμε την ξενάγησή τους», συμπλήρωσε ο κ. Κατσίρης.

Η φετινή περίοδος μέχρι στιγμής δεν κινείται πολύ θετικά για τον τουριστικό κλάδο, σχολίασε ο κ. Κατσίρης, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που περιμένουν όλοι είναι τι θα γίνει με τους Άγγλους επισκέπτες, αλλά και τους επισκέπτες στην Costa Navarino.

«Ακόμα οι Άγγλοι τουρίστες δεν έρχονται. Αν έρθουν, πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι», κατέληξε ο κ. Κατσίρης, επισημαίνοντας ότι σε όλες τις εκδρομές τηρούνται τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια όλων.

Περίεργη χρονιά
Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του Trigilidas Travel και Holidays, Βασίλης Τριγκιλίδας, χαρακτήρισε και τη φετινή χρονιά περίεργη, σημειώνοντας ότι ταξίδια με γκρουπ έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά με μονοήμερες εκδρομές, ενώ τώρα θα ξεκινήσουν διήμερες και τριήμερες.

«Υπάρχει ζήτηση. Ο κόσμος ενδιαφέρεται και έχουμε ετοιμάσει ελκυστικά πακέτα και για την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα. Υπάρχει τάση για οργανωμένα ταξίδια και όλοι περιμένουν τον εμβολιασμό τους», συμπλήρωσε ο κ. Τριγκιλίδας.

Μάλιστα, μας διευκρίνισε ότι υπάρχει αγωνία στον κόσμο και είναι πολλοί αυτοί που ρωτούν αν είναι προϋπόθεση ο εμβολιασμός όσων θα συμμετέχουν σε εκδρομή και τι μέτρα λαμβάνονται.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για ταξίδια στο εξωτερικό και όπως είπε ο κ. Τριγκιλίδας, ήδη προετοιμάζονται ταξίδια για την Κάτω Ιταλία και την κλασσική Ιταλία. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε, ακόμα και άτομα που δε θέλουν να εμβολιασθούν, ζητούν πληροφορίες για το πώς θα κάνουν μοριακό τεστ με την επιστροφή τους.

«Ως γραφείο φροντίζουμε για όλες τις λεπτομέρειες. Εξασφαλίζουμε σε τοπικά εργαστήρια του εξωτερικού να γίνονται στις καλύτερες τιμές τα τεστ που απαιτούνται για την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Ενώ τεστ γίνονται και πριν φύγουμε από Ελλάδα. Όπως επίσης για τις εκδρομές στα νησιά είναι υποχρεωτικό το τεστ», σημείωσε ο κ. Τριγκιλίδας.

Πρόσθεσε, δε, ότι ως γραφείο ζητούν τεστ για όλες τις εκδρομές από τους συμμετέχοντες, για να νιώθουν όλοι ασφαλείς.

Ομογενείς και Άγγλοι
Επίσης, ως γραφείο τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για μάσκες, αποστάσεις κ.λπ. «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα απελευθερωθεί αργότερα. Ο οργανωμένος τουρισμός θα πάει χρονικά προς τα πίσω. Οι κρατήσεις που γίνονται είναι όσο πιο αργότερα μπορεί ο καθένας. Πιστεύω ότι αν δεν έχουμε προβλήματα με μεταλλάξεις και εξάρσεις, θα έχουμε επέκταση της σεζόν μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ίσως και αρχές Νοεμβρίου. Ο Ιούνιος ήταν πάντα ένας στάσιμος μήνας λόγω και των πανελληνίων και μετά “φούντωνε” η κίνηση. Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από πέρυσι. Έχουμε αναλάβει και μεγάλα event στην Πελοπόννησο που θα γίνουν και υπάρχει μια κινητικότατα. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε σχετικά καλό το φετινό Ιούνιο, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι τον Ιούνιο ήμασταν κλειστοί», είπε.

Επίσης σημαντικό πλήγμα συμπλήρωσε πως είναι που δε θα έρθουν φέτος ομογενείς και ανέφερε ως παράδειγμα την Αυστραλία, που θέτει ως περιορισμό στους ομογενείς πως αν ταξιδέψουν στην Ελλάδα, επιστρέφοντας πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 15 ημερών με δικά τους έξοδα.

Τέλος, και ο κ. Τριγκιλίδας επισήμανε ότι μεγάλο ζήτημα είναι οι Άγγλοι τουρίστες και περιμένουν μέχρι τις 17 Ιουλίου για το αν θα αλλάξει η κατηγοριοποίηση της χώρας μας. Αν αυτό δεν αλλάξει και τότε, εκτιμά ότι πλέον χάνεται η φετινή σεζόν.

Της Βίκυς Βετουλάκη