Συνάντηση Π. Νίκα με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνάντηση Π. Νίκα με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Επιβάλλεται η στήριξη επιχειρήσεων από Περιφέρεια και κυβέρνηση

Συνάντηση με τους προέδρους των Επιμελητηρίων των πέντε Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την περασμένη Παρασκευή στην Τρίπολη.

Στην ωριαία και πλέον συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, η θεματολογία της συνάντησης περιλάμβανε το θέμα του νέου ΕΣΠΑ και το ρόλο των Επιμελητηρίων, σχετικά με το οποίο συμφωνήθηκε να υπάρξουν κοινές δράσεις και κοινή πορεία.

Εξάλλου, συμφωνήθηκε ότι η περιοχή της Μεγαλόπολης θα πρέπει να έχει διακριτό ρόλο ως προς τις προτεραιότητες των χρηματοδοτήσεων.

Εξετάστηκε, επίσης, το θέμα των ενισχύσεων με 40.000.000 ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2021 των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έπληξε η πανδημία, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για όσους επιχειρηματίες δικαιωθούν στις ενστάσεις που υπέβαλαν.

Παράλληλα, ο κ. Νίκας τόνισε ότι επιβάλλεται να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων τόσο με οριζόντια δράση από τις Περιφέρειες όσο και κεντρικά από την Πολιτεία.