Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο αμφιθεάτρου του Κάστρου

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο αμφιθεάτρου του Κάστρου

Έναρξη των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, με τη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στο  αμφιθέατρο του Κάστρου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Υπό τον τίτλο «Συναντήσεις στη γη της ελευθερίας», οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσουν ένα δείγμα των προσπαθειών και της μουσικής παιδείας που έλαβαν κατά το έτος που πέρασε και κατά το οποίο κυριάρχησαν πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης.

«Μια δύσκολη χρονιά φτάνει αισίως στο τέλος της! Μια χρονιά που ανέδειξε σύγχρονους ήρωες που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά που άντεξαν, πολέμησαν με κάθε τρόπο και κατάφεραν να συντηρήσουν μέσα από πρωτόγνωρες συνθήκες τη σχέση τους με τη μουσική!

Πολλά από τα παιδιά κατάφεραν να “ανθίσουν” και να μετατρέψουν τις δυσκολίες σε ευκαιρίες. Άλλα παιδιά βρήκαν καταφύγιο στη μουσική όταν όλα τα άλλα γύρω τους κατέρρεαν. Άλλα παιδιά βρήκαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συντροφιά της τέχνης της μουσικής. Όλα, όμως, τα παιδιά έδειξαν πραγματικό θάρρος και αυταπάρνηση.

Αυτά τα παιδιά τιμούμε στην συναυλία μας και προσκαλούμε και εσάς να τα τιμήσετε με την παρουσία σας», είναι το μήνυμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 21.00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θεατές δε θα μπορούν να ξεπεράσουν σε αριθμό το 75% της χωρητικότητας του αμφιθεάτρου του Κάστρου.