Ξανά μόνο ένα κρούσμα στη Μεσσηνία, όμως έφτασαν τους 15 οι ασθενείς στην κλινική “Covid 19”

Ξανά μόνο ένα κρούσμα στη Μεσσηνία, όμως έφτασαν τους 15 οι ασθενείς στην κλινική “Covid 19”

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε μόλις ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νομό μας. Ωστόσο, οι συνέπειες της  προηγούμενης εβδομάδας και των πολλών κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 10ήμερο, αρχίζουν να φαίνονται στην κλινική “Covid 19”, που έφτασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις 15 νοσηλείες. Χθες έγιναν ακόμα δύο εισαγωγές χωρίς να δοθεί κανένα εξιτήριο. Παράλληλα, «κενή» παραμένει η ΜΕΘ για “Covid” του νοσοκομείου.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν για ακόμα μια μέρα τους μαζικούς ελέγχους πραγματοποιώντας 450 μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά στη χώρα ανακοινώθηκαν 890 νέα κρούσματα και 15 ακόμα θάνατοι. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ ανέρχεται σε 381.

Τέλος, στο εμβολιαστικό πεδίο, μόνο την Τρίτη 8/6 πραγματοποιήθηκαν 1.533 εμβολιασμοί στα εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας. Οι εμβολιασμένοι πολίτες με τουλάχιστον μια δόση ανέρχονται σε 54.674. Από αυτούς οι 33.251 έχουν ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις ή το μονοδοσικό εμβόλιο της “Johnson & Johnson” . 

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ν. Χαρδαλιάς

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Επεκτείνεται η κυκλοφορία κατά μία ώρα

Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για το επόμενο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επεκτείνεται η κυκλοφορία κατά μία ώρα. Περαιτέρω, ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.