Ακόμα και χθες τα ΚΕΠ δεν είχαν ενημερωθεί για το freedom pass

Ακόμα και χθες τα ΚΕΠ δεν είχαν ενημερωθεί για το freedom pass

Λίγη υπομονή από τους νέους ζητούν οι υπεύθυνοι του ΚΕΠ Καλαμάτας

Λίγη υπομονή συνέστησε ο προϊστάμενος του ΚΕΠ Καλαμάτας, Θανάσης Σταθόπουλος, στους νέους οι οποίοι δικαιούνται το voucher των 150 ευρώ από το freedom pass που παρέχει η κυβέρνηση σε όσους έχουν εμβολιασθεί, καθώς ακόμα και χθες δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση στα ΚΕΠ.

Η πλατφόρμα για το freedom pass έχει ανοίξει εδώ και δυο μέρες, αλλά τα ΚΕΠ δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν όπως θέλουν τους νέους που απευθύνονται σε αυτούς.

Δεν υπάρχει ενημέρωση
Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι ορισμένοι νέοι απευθύνονται στο ΚΕΠ, ενώ αρκετοί τηλεφωνούν, αλλά ακόμα δεν έχει σταλεί ενημέρωση για να ξέρουν τι θα κάνουν. Μάλιστα, σχολίασε ότι κατανοεί τη βιασύνη των νέων, αλλά να κάνουν λίγη υπομονή, εκτιμώντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες (ίσως και σήμερα) θα έχουν διευθετηθεί όλα τα ζητήματα. Άλλωστε, όπως διευκρίνισε, δεν είναι κάτι που έχει προθεσμία και λήγει.

Voucher 150 ευρώ
Οι νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών μπορούν να κάνουν την αίτηση για το «Freedom Pass» στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, σε περίπτωση που κάποιος δε διαθέτει κωδικούς taxisnet μπορεί να απευθυνθεί σε ΚΕΠ προκειμένου να εκδώσει το voucher  και να λάβει το ποσό που δικαιούται μετά τον εμβολιασμό του.

Από την Τρίτη οι νέοι ηλικίας από 18-24 ετών μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996-2003 να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, «έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους και ξέρουμε, βλέποντας και τα στατιστικά, ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν την πρώτη δόση, θα κάνουν και τη δεύτερη».

Της Βίκυς Βετουλάκη