Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση μεταφέρει τις ευθύνες της στις επιχειρήσεις της εστίασης»

Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση μεταφέρει τις ευθύνες της στις επιχειρήσεις της εστίασης»

Με κοινοβουλευτική αναφορά του προς τους  υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας 45 Συλλόγων Επιχειρήσεων Εστίασης από όλη τη χώρα.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι επιχειρήσεων εστίασης, «την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να διενεργεί υγειονομικούς ελέγχους προσπαθεί να την υποκαταστήσει μεταφέροντας τις ευθύνες της στις ίδιες της επιχειρήσεις, υποχρεώνοντας αυτές να αναλάβουν αστυνομικά καθήκοντα και να διενεργούν ελέγχους στους πελάτες τους, ενώ επισείουν σφράγισμα επιχειρήσεων ή και οριστικό κλείσιμο, ακόμη και από μια απλή ανάρτηση στα social media ότι δεν ασκούν τα συγκεκριμένα “αστυνομικά” μέτρα».

«Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας με τη στάση του, σε συνάντησή του με εκπροσώπους της εστίασης, αρνήθηκε να παγώσουν οι εξώσεις και να συνεχιστούν οι εκπτώσεις στα ενοίκια, αρνήθηκε να διατηρηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ με πρόβλεψη να αυξηθεί στο 24% από το 13% που ισχύει τώρα, κινούμενος στο… δόγμα “λεφτά τέλος” του υπουργού Ανάπτυξης κου Γεωργιάδη», όπως αναφέρεται σχετικά.

Όπως επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης, «η κυβέρνηση αντί να συνεχίσει και να εντείνει τα μέτρα στήριξης και τις ενισχύσεις προς τις ιδιαίτερα πληττόμενες επιχειρήσεις όπως αυτές της εστίασης μετά το 6μηνο lockdown, με πρόσχημα την “επανεκκίνηση” της οικονομίας, τα διακόπτει, με αποτέλεσμα πολλές από τις 83.000 επιχειρήσεις εστίασης να έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας και 400.000 εργαζόμενοι σε αυτές να αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας».