Δήμος Δυτικής Μάνης: “Σωσίβιο σωτηρίας” από την αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή

Δήμος Δυτικής Μάνης: “Σωσίβιο σωτηρίας” από την αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή

Παναγιώτης Μπασάκος και Βαγγέλης Ανδροβιτσανέας βγάζουν από το αδιέξοδο το Δήμο Δυτικής Μάνης

Η πολιτική κρίση που σοβούσε εδώ και έξι μήνες περίπου στους κόλπους της παράταξης της πλειοψηφίας στο Δήμο Δυτικής Μάνης, φαίνεται ότι, τελικά, ξεπεράστηκε.

Κι αυτό έγινε κόντρα στη λογική ορισμένων ότι το σύστημα της απλής αναλογικής δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθέσεις μεταξύ των παρατάξεων, αλλά μόνο διαλυτικές τάσεις.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, τόσο η παράταξη του Παναγιώτη Μπασάκου “Ν.Ι.Κ.Η. Νέες Ιδέες Καλύτερες Ημέρες” όσο και η παράταξη του Βαγγέλη Ανδροβιτσανέα, “Ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών για τη Δυτική Μάνη”, πραγματοποίησαν κρίσιμες συσκέψεις με τα μέλη και τα στελέχη των παρατάξεών τους, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που φαινόταν να δημιουργείται.

Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας είχε να αντιμετωπίσει παρατήσεις αντιδημάρχων του, προτροπές να παραιτηθεί, αλλά και γενικότερα μια κατάσταση η οποία αποτελούσε τροχοπέδη στην όποια πρόοδο του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Ο Παναγιώτης Μπασάκος, παρά τη σκληρή κριτική που έχει κάνει στο παρελθόν στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, αποφάσισε, έπειτα από συζητήσεις, να δώσει στο δήμαρχο… σωσίβιο σωτηρίας.

Το ίδιο έπραξε και η παράταξη του Βαγγέλη Ανδροβιτσανέα. Βέβαια, η απόφαση δεν ήταν καθόλου εύκολη, αλλά και οι δύο αυτοδιοικητικοί προέταξαν το συμφέρον του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Η συμφωνία γίνεται πάνω σε προγραμματική βάση, με πρωταρχικούς στόχους να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν μεγάλα θέματα που ταλανίζουν το Δήμο, όπως είναι η ύδρευση και η αποχέτευση, η διαχείριση των σκουπιδιών, η ουσιαστική βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και άλλα θέματα μείζονος σημασίας, που πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα και με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.
Α.Π.