Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας: Σε δύο ομίλους η Α’ Τοπική, σέντρα μαζί με την Α1 στις 3/10

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας: Σε δύο ομίλους η Α’ Τοπική, σέντρα μαζί με την Α1 στις 3/10

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας έδωσε στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις των τριών τοπικών πρωταθλημάτων.

Η μεγαλύτερη καινοτομία είναι η διεξαγωγή της Α’ Μεσσηνίας σε δύο ομίλους των 9 ομάδων, σε έναν όμιλο θα συνεχίσει η Α1 κατηγορία (τα δύο πρωταθλήματα προγραμματίζονται να ξεκινήσουν μαζί στις 2-3/10/2021), ενώ η Β’ Τοπική (έναρξη 9-10/10). Η κλήρωση των τριών διοργανώσεων αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 9 Αυγούστου.

Α’ Κατηγορία (18 σωματείων σε δύο Ομίλους των 9 ομάδων)
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Γ.Π.Σ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Α.Σ ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ, Α.Ε ΑΒΙΑΣ, Α.Ε ΜΑΝΗΣ, Α.Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ, Α.Ο ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Α.Ο ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Α.Π.Σ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, Α.Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, Α.Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ, Α.Ο ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ, Α.Ο ΜΕΘΩΝΗΣ, Α.Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ, Π.Α.Ο ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ, Α.Ο ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή (το ίδιο ισχύει και σε Α1-Β’ Τοπική).

Με την ολοκλήρωση των αγώνων του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν play off & play out.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 9η θέση κάθε Ομίλου μετά την επικύρωση της βαθμολογίας υποβιβάζονται απευθείας στην Α1 Τοπική Κατηγορία.

ΡLΑΥ OFF
Τρόπος Διεξαγωγής: Ο 1ος και ο 2ος από κάθε όμιλο δημιουργούν νέο όμιλο των 4 ομάδων, για τον οποίο θα γίνει κλήρωση με διπλούς αγώνες, οι ομάδες ξεκινούν με μηδενική βαθμολογία και η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο των, ανακηρύσσεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

PLAY OUT
Τρόπος Διεξαγωγής: Ο 7ος και ο 8ος από κάθε όμιλο δημιουργούν νέο όμιλο των 4 ομάδων, για τον οποίο θα γίνει κλήρωση με διπλούς αγώνες, οι ομάδες ξεκινούν με μηδενική βαθμολογία. Υποβιβάζονται στην Α1 Τοπική οι 2 ή 3 τελευταίοι του ομίλου αντίστοιχα με την περίπτωση υποβιβασμού που αναφέρεται παρακάτω:

Α1 Κατηγορία (1 όμιλος των 12 ομάδων)
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ, ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,  ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ,  Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ, ΠΑΣ ΡΑΧΗΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

Β’ Κατηγορία (3 Όμιλοι)
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ, Α.Σ ΔΑΝΑΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΟ ΛΑΙΊΚΩΝ, ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΠΑΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ, Α.Ε.Π.Σ ΑΡΙΣ, Α.Π.Ο.Κ ΙΚΑΡΟΣ, Π.Α.Ο.Κ.

2 ος ΟΜΙΛΟΣ
Α.Ο ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ, Α.Σ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ, Α.Ο ΠΑΝΕΥΑΙΚΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ, ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ, ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ.

3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ, Α.Π.Σ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, Π.Α.Ο ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ, ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ, Α.Ο ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, Α.Ο ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ, ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Αγώνες Α’ Κατηγορίας: 02-03/10/2021 Αγώνες ΑΙ Κατηγορίας: 02-03/10/2021 Αγώνες Β’ Κατηγορίας: 09-10/10/2021

3. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε σωματείο που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα αυτά πρέπει να υποβάλλει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας γραπτή δήλωση συμμετοχής μέχρι 04/08/2021 και ώρα 15.00 το αργότερο.

4. ΠΑΡΑΒΟΛΟ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΣΜ, τα Σωματεία που δήλωσαν στην προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 συμμετοχή δεν επιβαρύνονται με παράβολο συμμετοχής.

*Σωματείο που δεν δήλωσε την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 συμμετοχή, θα πληρώσει παράβολο 130€.

20.ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2022-2023
Το πρωτάθλημα περιόδου 2022-2023 της Α Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, της Α1 Κατηγορίας με 14 ομάδες, και το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή σε Δυο ή Τρεις ομίλους.

21. ΠΡΟΑΓΩΓΗ -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ.
Α ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : εάν παραμείνει ο ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ στη Γ ΕΘΝΙΚΗ και ο Πρωταθλητής Μεσσηνίας κερδίσει την άνοδο στη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Β ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: εάν παραμείνει ο ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ στη Γ ΕΘΝΙΚΗ και ο Πρωταθλητής Μεσσηνίας ΔΕΝ κερδίσει την άνοδο στη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ή συμβεί το αντίθετο υποβιβαστεί ο ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ και ο Πρωταθλητής Μεσσηνίας κερδίσει την άνοδο στη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Γ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: εάν υποβιβαστεί  ο ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ από τη Γ ΕΘΝΙΚΗ και ο Πρωταθλητής Μεσσηνίας ΔΕΝ κερδίσει την άνοδο στη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ.

Α ΤΟΠΙΚΗ
Α’ περίπτωση

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΠΙΚΗ 4 ΟΜΑΔΕΣ.

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1 ΤΟΠΙΚΗ 3 ΟΜΑΔΕΣ.

Β’ περίπτωση

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΠΙΚΗ 4 ΟΜΑΔΕΣ.

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1 2 ΟΜΑΔΕΣ.

Γ’ περίπτωση

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΠΙΚΗ 5 ΟΜΑΔΕΣ.

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙ ΤΟΠΙΚΗ 2 ΟΜΑΔΕΣ.

Α1 ΤΟΠΙΚΗ

Α’ περίπτωση

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ 2 ΟΜΑΔΕΣ.

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α ΤΟΠΙΚΗ 3 ΟΜΑΔΕΣ.

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ 3 ΟΜΑΔΕΣ.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΤΟΠΙΚΗ 4 ΟΜΑΔΕΣ.

Β’ περίπτωση

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ 3 ΟΜΑΔΕΣ.

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α ΤΟΠΙΚΗ 2 ΟΜΑΔΕΣ.

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ 3 ΟΜΑΔΕΣ.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΤΟΠΙΚΗ 4 ΟΜΑΔΕΣ.

Γ’ περίπτωση

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ 4 ΟΜΑΔΕΣ.

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α’ ΤΟΠΙΚΗ 2 ΟΜΑΔΕΣ.

ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ 3 ΟΜΑΔΕΣ.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΤΟΠΙΚΗ 5 ΟΜΑΔΕΣ.

Β ΤΟΠΙΚΗ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ ΤΡΕΙΣ (3) ΟΜΑΔΕΣ,

*με έναν όμιλο οι τρείς (3) πρώτοι

*με δύο ομίλους ο πρωταθλητής κάθε ομίλου και ο καλύτερος Δεύτερος όπως ορίζει ο ΚΑΠ/2021′

*με τρείς ομίλους ο πρωταθλητής κάθε ομίλου .

-ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α. Απαγορεύεται και είναι άκυρη η συμμετοχή του ίδιου προσώπου σε περισσότερα του ενός Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων της Ε.Π.Σ.Μ

γ. «Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιοδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο στις υπερκείμενες αρχές ( ΕΠΣΜ.- ΕΠΟ)»( σύμφωνα με τα άρθρα των διατάξεων Εφαρμογής Κανονισμού ΕΠΟ για τους ερασιτέχνες ποδ/στές).

ε. Είναι υποχρεωτική από τα σωματεία των Κατηγοριών Α’ και Α1 η πρόσληψη Διπλωματούχου Προπονητή, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ

Κανένας άλλος δεν μπορεί να αντικαθιστά τον Προπονητή και να κινείται δίνοντας οδηγίες εντός της τεχνικής περιοχής κατά τη διάρκεια αγώνων όλων των Κατηγοριών.

Σωματεία που δεν πληρούν την ανωτέρω διάταξη, θα παραπέμπονται στα δικαστικά όργανα (Πειθαρχική Επιτροπή) και θα τους επιβάλλεται η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου ποινή. Στον πάγκο των ομάδων δύνανται να βρίσκονται οι εξής:

Οι αναπληρωματικοί παίκτες με αθλητική περιβολή, Προπονητής της ομάδας. τυχών βοηθός του Προπονητή με πιστοποίηση, Ένας εκπρόσωπος του σωματείου, Ιατρός ομάδας, Διπλωματούχος Φυσιοθεραπευτής, Τη θέση του Προπονητή στις κατηγορίες που δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία Προπονητή δύναται να καταλάβει δεύτερος εκπρόσωπος του σωματείου.