Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» η βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Μεσσήνης

Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» η βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Μεσσήνης

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μεσσήνης» με ποσό χρηματοδότησης 3.957.200 ευρώ από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής (ΕΥΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο, που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», αφορά σε εργασίες βελτίωσης υφιστάμενων αγροτικών οδών του Δήμου Μεσσήνης συνολικού μήκους 42 χλμ.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται βελτιώσεις αγροτικών δρόμων μέσω τσιμεντοστρώσεων σε επιλεγμένα σημεία περίπου 33 χλμ. και ασφαλτοστρώσεις επιλεγμένων αγροτικών δρόμων περίπου 9 χλμ.

Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή, σε άψογη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εκπόνησε έγκαιρα ένα σύνολο μελετών προκειμένου να ενταχθεί ένα πολύ σημαντικό έργο. Τα δε σημεία παρεμβάσεων έχουν υποδειχθεί σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και είναι αυτά στα οποία κάθε χρόνο παρουσιάζονται προβλήματα πρόσβασης. Εργασίες θα γίνουν σε κάθε Τοπική Κοινότητα, έτσι ώστε η συνολική παρέμβαση να έχει διττή ωφέλεια: αφενός, να βελτιώσει την πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειές τους και, αφετέρου, ο Δήμος να εξοικονομήσει πόρους από την ετήσια συντήρηση αυτών των σημείων.

«Έτσι ικανοποιούμε μία βασική προεκλογική μας δέσμευση, να παρέμβουμε δυναμικά επιλύοντας διαχρονικά προβλήματα σε συγκεκριμένα σημεία της αγροτικής οδοποιίας σε ένα Δήμο, όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων των δημοτών μας», σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.