Φορείς της Μεσσηνίας συναντήθηκαν με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για το ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας

Φορείς της Μεσσηνίας συναντήθηκαν με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για το ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας

Σύμφωνα και με τις επισημάνσεις που είχαμε κάνει μέσω του «Θάρρους», χωρίς επίσημες ανακοινώσεις και δεσμεύσεις τόσο για τη σταφίδα όσο και για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας κύλησε η επίσκεψη Μητσοτάκη και Λιβανού σε Μεσσηνία. Αν και τα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο την περιοχή είναι ζωτικής σημασίας, εν τούτοις κυριάρχησε  κυβερνητική… αλαλία.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο αναπληρωτής διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας, Γ. Λαζόγιαννης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νηλέα, Γ. Κόκκινος, ο πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στένας, Στ. Αδαμόπουλος, μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΣΥΜΕΠΟΠ, γεωπόνο – τυποποιητή Γ. Σταθόπουλο, ζήτησαν και είχαν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό για το θέμα του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ στην Κυπαρισσία.

Ο δε υπουργός δεσμεύτηκε σε συνάντηση στο γραφείο του για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτά λύσης, που θα διασφαλίζει την ονομασία Καλαμάτα από τη χρήση της από άλλες χώρες (μιας και δε συμπεριλήφθηκε στο επίσημο πρόγραμμα των επισκέψεων κάποια συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς που σχετίζονται με την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ ή με άλλα προϊόντα, όπως σταφίδα και σύκο, που είναι και τα κυρίαρχα στην Μεσσηνία).