Φ. Γεννηματά: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χτίζει μια Ελλάδα για λίγους»

Φ. Γεννηματά: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χτίζει μια Ελλάδα για λίγους»

Επίσκεψη στη Μεσσηνία, απ’ όπου έλκει την καταγωγή της, και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, πραγματοποίησε χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παρουσία στελεχών του κόμματος.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ξεκίνημα της καμπάνιας του ΚΙΝΑΛ με μήνυμα «Νοιαζόμαστε – Εμβολιαζόμαστε» από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η κα Γεννηματά συναντήθηκε αρχικά με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, ενώ εξέφρασε τη χαρά της για το ξεκίνημα της καμπάνιας του ΚΙΝΑΛ για τον εμβολιασμό από τον τόπο καταγωγής της, τη Μεσσηνία.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι θα πρέπει όλοι να συμβάλουν στον αγώνα υπέρ του εμβολιασμού, μη υπακούοντας σε συνωμοσιολόγους και διχαστές της κοινωνίας. Τόνισε δε, ότι όλα τα δημοκρατικά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου οφείλουν να συναινέσουν και να συμπορευθούν, αφού αυτή την περίοδο το μόνο που προέχει είναι η υγεία όλων.

Στη συνέχεια, η κα Γεννηματά ενημερώθηκε για το έργο της τοπικής Εκκλησίας, ενώ αντάλλαξε απόψεις με το Σεβασμιώτατο και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε την κα Γεννηματά για την επίσκεψή της, ενώ της ευχήθηκε υγεία και κάθε επιτυχία στο πολυεύθυνο έργο της.

Ακολούθως, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και παραγωγικούς φορείς του νομού.

Στις δηλώσεις της, η ίδια έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου τη σημερινή εποχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα κυβερνητικά μέτρα για τη μικρομεσαία επιχείρηση ήταν εξαρχής καθυστερημένα και ανεπαρκή. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα τεράστιο πρόβλημα, η πανδημία καλπάζει ξανά και εμείς δε γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνθήκες το επόμενο διάστημα. Ήδη βιώνουμε μια δίδυμη κρίση: την υγειονομική αλλά και την οικονομική. Η αγορά έχει ανοίξει, αλλά δεν έχει στηριχθεί όπως θα έπρεπε, για να αποφύγουμε τα λουκέτα και την ανεργία».

Η κα Γεννηματά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους χειρισμούς της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη διετία η κυβέρνηση Μητσοτάκη χτίζει μια Ελλάδα για λίγους. Γίνεται μια βίαιη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, και, μάλιστα όχι προς την κατεύθυνση που θα έπρεπε: να στηριχθούν, δηλαδή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η εγχώρια παραγωγή, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, όπως έχει πει το ΚΙΝΑΛ.

Αντίθετα, συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες λειτουργίες της αγοράς και οι επιχειρήσεις στα χέρια λίγων μιας επιχειρηματικής και κομματικής ελίτ»

Κλείνοντας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι όλα αυτά που πρόκειται να βιώσουν οι Έλληνες στην καθημερινότητά τους, θα οδηγήσουν σε κοινωνικές ανακατατάξεις και πολιτικές ανατροπές».

Της Χριστίνας Μανδρώνη