Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε την απόκτηση του Πορτογάλου Ρόχα Φερέιρα Τιάγκο

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε την απόκτηση του Πορτογάλου Ρόχα Φερέιρα Τιάγκο

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Ρόχα Φερέιρα Τιάγκο, γνωστού στους Έλληνες φιλάθλους σαν Νάνι. Ο Πορτογάλος 23χρονος δεξιός εξτρέμ αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στην Επισκοπή και συμφώνησε να έρθει στη Μαύρη θύελλα υπογράφοντας συμβόλαιο για δύο χρόνια.

Λύση συνεργασίας με το Βασίλη Τριανταφυλλάκη
Από την άλλη, λύθηκε τελικά κοινή συναινέσει η συνεργασία με τον Βασίλη Τριανταφυλλάκη. «Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στη Μαύρη Θύελλα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

SUPER LEAGUE 1 ΚΑΙ SUPER LEAGUE 2
Παράταση έως 31 Αυγούστου στην αποπληρωμή του Μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ

Κατόπιν επισήμων αιτημάτων των Super League 1 και Super League 2, εισήχθη χθες τροπολογία στο υπό συζήτηση στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία:

-Δίδεται παράταση έως τις 31 Αυγούστου, αποκλειστικά και μόνο για την πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού των 350.000€ ως ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο της κάθε ΠΑΕ που αιτείται άδειας συμμετοχής στη νέα SL2. Κατά τα λοιπά, δεν μεταβλήθηκε η χθεσινή προθεσμία της 15ης Ιουλίου, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων των αιτούντων ΠΑΕ στην ΕΕΑ.

-Μόνο για τη σεζόν 2021-2022 εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκομιδής και 2ης εγγυητικής επιστολής οι ΠΑΕ της SL1 που δημιουργούν Β’ ομάδες, καθώς δεν έχει ακόμα καθοριστεί από την ΕΠΟ το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας τους και υπάρχει αντικειμενική αδυναμία σύνταξης του ειδικού – αυτοτελούς προϋπολογισμού τους. Έτσι, οι Β’ ομάδες θα καλυφθούν από το σύνολο της εγγυητικής επιστολής, η οποία θα κατατεθεί για τη συμμετοχή των ΠΑΕ τους στην SL1.

ΕΠΟ
Η προκήρυξη της Β’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών
Κοινοποιήθηκαν από την ΕΠΟ οι προκηρύξεις για τα γυναικεία πρωταθλήματα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όσον αφορά στη Β’ Εθνική, όπου αναμένεται να λάβει μέρος ο Εθνικός Καλαμάτας, η πρώτη σέντρα προγραμματίζεται για την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Τα βασικά σημεία της προκήρυξης έχουν ως εξής:
Άρθρο 3: Καταρτισμός Ομίλων
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους θα γίνει μετά την κατάθεση των Δηλώσεων Συμμετοχής, με γεωγραφικά κριτήρια, με απόφαση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών και θα ανακοινωθεί στις ομάδες.

Άρθρο 4: Δήλωση Συμμετοχής – Παράβολο Συμμετοχής
Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 15.00΄, πρωτότυπη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Άρθρο 7: Συμμετοχή ποδοσφαιριστριών
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιρίστριας σε ομάδα γυναικών, που δεν έχει συμπληρώσει το δωδέκατο (12ο) έτος της ηλικίας της. Ως συμπλήρωση της ηλικίας των δώδεκα (12) ετών νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των δώδεκα (12) ετών (από την ημέρα των γενεθλίων της και μετά).
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7)
ποδοσφαιριστριών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5)
ποδοσφαιριστριών σε τρεις (3) διακοπές του αγώνα από κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως
των θέσεων στις οποίες αγωνίζονται και η δήλωση 20αδας ποδοσφαιριστριών αντί 18αδας. Η πρόβλεψη αυτή θα ισχύσει για όλη την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, εκτός αν η συνθήκη αυτή αλλάξει με απόφαση των οι υπερκείμενων αρχών (uefa fifa) που θα είναι υποχρεωτική και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των ομοσπονδιών. ποδοσφαιριστριών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, θα αγωνίζονται επτά (7) ποδοσφαιρίστριες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών από κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως των θέσεων στις οποίες αγωνίζονται. Απαγορεύεται η συμμετοχή στον αγώνα ποδοσφαιρίστριας η οποία αντικαταστάθηκε στον αγώνα. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων, δύο (2) αθλητριών γεννημένες μετά την 01/01/2003.

Άρθρο 16: Προβιβασμός – Υποβιβασμός
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των τεσσάρων (4) Ομίλων του πρωταθλήματος, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023, στην Α΄ Κατηγορία θα προβιβασθούν οι ομάδες οι οποίες θα καταλάβουν την πρώτη θέση του κάθε Ομίλου (4 Πρωταθλητές Ομίλων), σύνολο τέσσερις (4) ομάδες. Ο υποβιβασμός των ομάδων στην Γ΄ Κατηγορία, θα καθορισθεί μετά την κατάθεση των Δηλώσεων Συμμετοχής των ομάδων και τον διαχωρισμό τους σε ομίλους.