Καλαμάτα ’80: Εντυπωσιακό ρόστερ στο πρωτάθλημα της Pre-League βόλεϊ ανδρών

Καλαμάτα ’80: Εντυπωσιακό ρόστερ στο πρωτάθλημα της Pre-League βόλεϊ ανδρών

Παρά την απογοήτευση της περασμένης αγωνιστικής σαιζόν που δεν διεξήχθη ποτέ, λόγω κορωνοϊού και άστοχων χειρισμών των υπευθύνων του αθλήματος, στην Καλαμάτα ’80 εφαρμόζουν στην πράξη το πασίγνωστο …νιτσεϊκό ρητό «ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό» και ετοιμάζουν εκ νέου ένα πανίσχυρο ρόστερ, έτοιμο να πρωταγωνιστήσει στο επόμενο πρωτάθλημα της Pre League βόλεϊ ανδρών.

Εδώ και καιρό οι «Λύκοι» προετοιμάζονται εντατικά σε όλα τα επίπεδα και τον τελευταίο μήνα κάνουν αλλεπάλληλες ανακοινώσεις με μετεγγραφές κορυφαίων ονομάτων όπως οι Πελεκούδας και Χαραλαμπίδης και ανανεώσεις όλων των σημαντικών παικτών της ομάδας. Η διοίκηση σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει απερίφραστα τους υψηλούς στόχους και έχει κάθε λόγο να ζητά τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου, με την κυκλοφορία πλέον και των καρτών διαρκείας:

«Από το 2013, η ομάδα μας αγωνίζεται ανελλιπώς στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία βόλεϊ Ανδρών, κερδίζοντας την αναγνώριση του φιλάθλου κόσμου της πόλης μας.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, αλλά το όραμα παραμένει ίδιο: να βρεθούμε στα μεγάλα σαλόνια εκπροσωπώντας τον αθλητισμό της Καλαμάτας.

Το καλαματιανό βόλεϊ ανδρών έχει να επιδείξει ένα λαμπρό παρελθόν και ένα ουσιαστικό παρόν με την ανάδειξη αθλητών που φορούν το εθνόσημο, ήρθε η ώρα να ανοίξει την πόρτα στο μέλλον.

Ξεκινάμε την φετινή μας προσπάθεια με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία – Volleyleague!

Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε όλους κοντά μας! Για να φτιάξουμε μαζί τις στιγμές της ανόδου! Να δημιουργήσουμε νέες αθλητικές μνήμες και να φέρουμε ακόμα περισσότερα παιδιά στο γήπεδο! Στήριξε και εσύ έμπρακτα την ομάδα της πόλης σου!», ανέφερε στις αρχές του προηγούμενου μήνα η προγραμματική ανακοίνωση της Καλαμάτας ’80, ενώ ακολούθησε η ανακοίνωση της παραμονής του τεχνικού διδύμου των Παναγιώτη Ντάκουρη και Στέφανου Μάνα στον πάγκο. Από εκεί και πέρα ανακοινώθηκαν μια σειρά από μετεγγραφές και ανανεώσεις που συμπληρώνουν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ.

Χαραλαμπίδης
Η καλαματιανή ομάδα έχει ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Σωκράτη Χαραλαμπίδη! Ο 24 χρόνος ακραίος που κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, έχει ύψος 1,98 και διακρίνεται για τις επιθετικές του αρετές. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και αγωνίστηκε ακόμα στη UVC Ried της Αυστρίας, την

CV Mitteldeutschland της Γερμανίας ενώ την τελευταία σαιζόν αγωνιζόταν με τον ΟΦΗ στην Volleyleague.

Κατσιαφλάκας
Η διοίκηση της Καλαμάτας ’80 φρόντισε για την επέκταση της συνεργασίας με τον αθλητή Γιάννη Κατσιαφλάκα! Ο 32χρονος Γρεβενιωτης αθλητής θα αγωνιστεί για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο με τα χρώματα της τοπικής μας ομάδας, έχει ύψος 1,95 και αγωνίζεται ως ακραίος και διαγώνιος! Ευχόμαστε στον Γιάννη καλή σεζόν με υγεία για να πετύχουμε μαζί τους στόχους μας!!

Ξεροβάσιλας
Στην ανδρική ομάδα των «Λύκων» θα συμμετέχει για ακόμα μια χρονιά, αποτελώντας τον “Βενιαμίν” του ρόστερ, ο Στέφανος Ξεροβάσιλας! Ο νεαρός ακραίος, που είναι γεννημένος μόλις το 2005, έχει ύψος 1,94 και είναι στις κλήσεις των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων.

Μπιρμπίλης
Στην Καλαμάτα ’80 θα αγωνιστεί και την επόμενη περίοδο ένα ακόμη από τα σημαντικά ταλέντα που ανέδειξε η ακαδημία του συλλόγου, επίσης με εμπειρία από τις «μικρές» εθνικές ομάδας. Ο λόγος για τον Νίκο Μπιρμπίλη, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός, είναι 19 ετών και έχει ύψος 1,94.

Δαλακούρας
Ένας ακόμη διακεκριμένος παίκτης που θα συνεχίσει στην Καλαμάτα ’80 και την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι ο Κώστας Δαλακούρας! Ο ύψους 1,97 ακραίος έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και είναι 31 ετών.

Δημητούλης
Το ίδιο ισχύει για τον Κωνσταντίνο Δημητούλη ο οποίος θα πασάρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για τους επιθετικούς της τοπικής μας ομάδας! Ο 26χρονος αθλητής που έχει καταγωγή από το Κιάτο, έχει σημαντική εμπειρία από την Α1 εθνική κατηγορία καθώς έχει αγωνιστεί στον Παμβοχαϊκό και τον Εθνικό Πειραιά.

Β. Ντάκουρης
Ο πρώτος που ανανέωσε για τη νέα περίοδο ήταν ο Βαγγέλης Ντάκουρης! Ο 29χρονος Καλαματιανός λίμπερο έχει ξεκινήσει την καριέρα του στη ΓΕ Μεσσηνίας ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα του ΣΠΑ Καρδίτσας.

Παλέντζας
Την Καλαμάτα ’80 επέλεξε να συνεχίσει και φέτος ένας ακόμη από τους διακεκριμένους Έλληνες παίκτες, ο Νίκος Παλέντζας! Ο 26 φορές διεθνής αθλητής, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του διαγώνιου, έχει ύψος 2 μέτρα και είναι 30 ετών.

Πελεκούδας
Το μεγάλο φετινό …μπαμ αποτέλεσε όμως αναμφισβήτητα η απόκτηση από την Καλαμάτα ’80 του Παναγιώτη Πελεκούδα. Ο 31χρονος διεθνής κεντρικός έχει ύψος 2.04 και έχει να επιδείξει πλούσια καριέρα. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το Βόλεϊ στην ΕΑ Πατρών και έχει αγωνιστεί σε Παναχαϊκή, ΓΣ Λαμίας, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Ravenna, Ολυμπιακο, Παμβοχαϊκό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 2 League Cup με τις ομάδες που αγωνίστηκε. Επίσης έχει εκπροσωπήσει το εθνόσημο πάνω από 60 συμμετοχές σε επίπεδο Ανδρών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους μεσογειακούς αγώνες του 2018.