Καλαμάτα: Συνεχίζεται το πλύσιμο των κάδων από την Υπηρεσία Καθαριότητας

Καλαμάτα: Συνεχίζεται το πλύσιμο των κάδων από την Υπηρεσία Καθαριότητας

Μετά τα πολλά παράπονα δημοτών για την κατάσταση των κάδων στην πόλη της Καλαμάτας (έντονη δυσοσμία), αποφασίστηκε, τελικά, ορισμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. “Σε εξέλιξη είναι”, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής,  “από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου το πρόγραμμα πλυσίματος κάδων απορριμμάτων, με το ειδικό καδοπλυντήριο που διαθέτει ο Δήμος. Το τελευταίο τριήμερο έχουν πλυθεί με το ειδικό μηχάνημα 226 κάδοι.

Σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία, μεταξύ 19-21 Ιουλίου  πραγματοποιήθηκε πλύσιμο σε 68 κάδους απορριμμάτων (γκρι) και ανακυκλώσιμων (μπλε) στις οδούς Φαρών, Σταδίου, Παλαιολόγου, Γεωργούλη, Μαυρομιχάλη, Πολυχάρους, Βασιλέως Γεωργίου και Ρουμελιώτη.

Επίσης σε 80 κάδους από την περιοχή του Φιλοξένια έως το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, την οδό Μεσογείων, σε κάμπινγκ και ξενοδοχεία. Ακόμα πλύσιμο 78 κάδων έγινε επί της οδού Λακωνικής, στις Κοινότητες Βέργας και Μ. Μαντίνειας καθώς και στο Ίδρυμα Θάλπος. Το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων συνεχίζεται σταδιακά σε όλη την έκταση του Δήμου”.

Επειδή η παραπάνω διαδικασία είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, σώφρον θα ήταν η Υπηρεσία Καθαριότητας να προτείνει την αγορά επιπλέον καδοπλυντηρίων, μια και έχει αποδειχτεί ότι ο υπάρχων αριθμός δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί στις ανάγκες.
Α.Π.