Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross στη Μεγαλόπολη

Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross στη Μεγαλόπολη

Με 129 συμμετοχές από 23 χώρες θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθληνα Junior Motocross (ΜΧ) του 2021, από σήμερα έως 1η Αυγούστου, στην καταξιωμένη πίστα της Μεγαλόπολης, όπως αναφέρεται από τα αθλητικά σωματεία ΑΡΗΣ Πεντέλης και ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης.

Νεαροί αθλητές και αθλήτριες από 23 χώρες (17 συμμετοχές από την Ελλάδα!) εγκλιματίζονται εν όψει του συναγωνισμού ο οποίος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονος και το θέαμα συναρπαστικό.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross μετέχουν αθλητές/τριες μοτοσυκλέτας σε 3 ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών).

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε ένα μόνο αγώνα, σε έναν αγώνα με ιδιαίτερη αίγλη, αφού, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών Ομάδων τους! Μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα.

Είναι μια μοναδική διοργάνωση στο μηχανικό αθλητισμό, η οποία συνδυάζει την αγωνιστική εικόνα 10χρονων παιδιών να δίνουν ένα εκπληκτικό θέαμα παρά τη μικρή τους ηλικία με τις επιδόσεις των 17χρονων «νεαρών ανδρών», επιδόσεις πραγματικά παγκόσμιου επιπέδου.

Τα δε αθλητικά σωματεία ΑΡΗΣ Πεντέλης και ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης δουλεύουν νυχθημερόν για να προσφέρουν σε όλο αυτό το παγκόσμιο, δυναμικό, πολύβουο δυναμικό τις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες.

Σημαντική η κεντρική υποστήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και η υποστήριξη των ΔΕΗ και Δήμου Μεγαλόπολης. Το δε υφυπουργείο Αθλητισμού συμπαρίσταται έμπρακτα, όπως και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το εξειδικευμένο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.