Μεσσήνη: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Ιατρική απόβαση 2021»

Μεσσήνη: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα  «Ιατρική απόβαση 2021»

Σε εφαρμογή μπήκε από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στο Δήμο Μεσσήνης το πρόγραμμα «Ιατρική απόβαση 2021». Κατόπιν συνεννόησης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας με το Δήμο θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στη Μεσσήνη 10 φοιτητές Ιατρικής, δύο ανά δεκαήμερο, προκειμένου να ασκηθούν στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.

Από την πλευρά του, o δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δέχθηκε χθες επίσκεψη στο γραφείο του από τις δύο φοιτήτριες της Ιατρικής Σχολής Κρήτης, Μαρία Λάμπου και Ιωάννα Μπονάκου, με τις οποίες συνομίλησε για το πρόγραμμα και την εμπειρία που προσφέρει στους συμμετέχοντες φοιτητές λίγο πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Νa σημειωθεί πως για την επιτυχή έκβαση της εν λόγω δράσης συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Το εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση 2021” υλοποιείται σε μία χρονική στιγμή που η κοινωνία μας έχει ανάγκη από επιστήμονες στον τομέα της υγείας. Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε στην πόλη μας τους ασκούμενους φοιτητές Ιατρικής. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους διευκολύνουμε όσο μπορούμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να συμβάλλουμε στην πληρέστερη κατάρτισή τους», δήλωσε ακόμη ο δήμαρχος Μεσσήνης.