Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας: Επαναλειτουργεί μετά από δύο χρόνια

Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας: Επαναλειτουργεί μετά από δύο χρόνια

Ανοίγει – επαναλειτουργεί σήμερα, από τις 7.00 το απόγευμα, έπειτα από δύο χρόνια, το Μουσείο «Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας» στη Γορτυνία. Μάλιστα, η επαναλειτουργία toy γίνεται συμβολικά την ημέρα των 96ων γενεθλίων του!

Κι όπως αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα: «Εγκάρδιες, ολόθερμες ευχές στο μεγάλο Έλληνα και ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχει προσφέρει επί δεκαετίες σε γενιές και γενιές στην Ελλάδα και στην Οικουμένη. Τα 96α γενέθλια συμπίπτουν με τον εορτασμό των 200 χρόνων της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821. Εδώ, στα βουνά της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, μας διαπερνά το φρόνημα του Κολοκοτρώνη και του Μίκη. Στην Ελλάδα των τελευταίων 200 χρόνων τιμούμε αυτούς που την απελευθέρωσαν και όσους στη συνέχεια τη λάμπρυναν, τη δόξασαν, την πήγαν… ψηλότερα!

Ο Μίκης μας είναι ένας από αυτούς! Με τους αγώνες του και το έργο του, δοξάζει την Ελλάδα, μπολιάζει το DNA μας με αυτό το αγέρωχο φρόνημα της Ανεξαρτησίας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Του ευχόμαστε να είναι γερός και τον διαβεβαιώνουμε ότι με αυτό το υπέροχο φρόνημα που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, η Ελλάδα μας… θα σηκωθεί ακόμη ψηλότερα!

Ο Μίκης είναι η όρθια συνείδηση του Έθνους και εμείς στο Μουσείο, που μας έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του, έχουμε το προνόμιο να υπηρετούμε αυτά τα οράματα.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα της πανδημίας, είναι συγκινητική η ανταπόκριση πολλών ανθρώπων για την επανίδρυση – επαναλειτουργία και ανάπτυξη του Μουσείου, και τους ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε τη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, που για 20 χρόνια μας παραχώρησε τη χρήση του Δημοτικού Σχολείου στη Ζάτουνα για τη στέγαση του Μουσείου, το Δήμο Γορτυνίας για την πολύ καλή συνεργασία στην υποβολή της πρότασης για την ανάπτυξη του Ψηφιακού Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας. Με την ίδια θέρμη ευχαριστούμε το Δήμο Ιλίου και χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου να δώσει στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό του Κέντρο το όνομα “Μίκης Θεοδωράκης”, όπου θα στεγαστούν το Παράρτημα του Μουσείου στην Αττική, η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και πολλές άλλες δραστηριότητες στο μέλλον».