«Μουσικές Διαδρομές» στον κήπο του Μεγάρου: «200 χρόνια σε 21 τραγούδια»

«Μουσικές Διαδρομές» στον κήπο του Μεγάρου: «200 χρόνια σε 21 τραγούδια»

Οι «Μουσικές Διαδρομές» στον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας συνεχίζουν την πορεία τους την προσεχή Παρασκευή, 9 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, με ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια ελληνική μουσική – παραδοσιακή, αστική, λαϊκή, σύγχρονη, «200 χρόνια σε 21 τραγούδια», με τους Κατερίνα Τσιρίδου, Σπύρο Πατρά και στην αφήγηση την Ελισάβετ Δελακά.

Η Κατερίνα Τσιρίδου με τη μουσική της παρέα έχουν ετοιμάσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που περιέχει τραγούδια, κείμενα και μουσικές που εκφράζουν την ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 200 χρόνια, αλλά αποτελούν και έμπνευση για τις επόμενες γενιές. Ο Σπύρος Πατράς είναι καταξιωμένος λαϊκός ερμηνευτής και σολίστας στο μπουζούκι. Τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Τσιαντής, ενώ η Αλίκη Ζαχαροπούλου είναι μια ηθοποιός που σε μαγνητίζει κατά τη διάρκεια της παράστασης στο θέατρο με την ερμηνεία της. 

Ένα μουσικό πρόγραμμα με συνδετικά κείμενα, μουσική παραδοσιακή, λαϊκή, σύγχρονη, και τα ωραιότερα τραγούδια: «Να ’τανε το ’21», «Στου Όθωνα τα χρόνια», «Τζιβαέρι» «Της αμύνης τα παιδιά», «Χίλια μύρια κύματα μακριά τ’ Αϊβαλί», «Θα με δικάσει ο κούκος και τ αηδόνι», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Μετανάστες», «Λίγο ακόμα», «Η μέρα εκείνη δε θα αργήσει», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά». «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε», «Όσοι γινούν πρωθυπουργοί», «Πατερ ημών» και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια που έγραψαν της Ελλάδας τη μουσική ιστορία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μας ταξιδεύει η Κατερίνα Τσιρίδου με τη φωνή και το μπαγλαμά της.

Κείμενα: Ιωάννης Τσιαντής

Ελισάβετ Δελακά: παρουσίαση

Σπύρος Πατράς: μπουζούκι – τραγούδι

Νίκος Πρωτόπαπας κιθάρα φωνή

Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν,

Σωτήρης Μαργώνης: βιολί –

Εύη Κανέλου: κρουστά

Σκηνοθεσία – δραματουργία: ΔΕΚΑ PLAYBACK
Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το κοινό:

-Θα πρέπει απαραίτητα να έχει προμηθευτεί δελτίο ελευθέρας εισόδου. Διαφορετικά η είσοδος δε θα επιτρέπεται

-Τα δελτία ελευθέρας εισόδου θα διανέμονται την ημέρα της πραγματοποίησης της εκδήλωσης, κατά σειρά προτεραιότητας 10.00-13.00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

-Κάθε θεατής δικαιούται να προμηθευθεί έως δύο δελτία εισόδου, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά κάθε ηλικίας

-Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, καλό θα είναι να προσέρχεται 60΄ πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης

-Η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης δεν επιτρέπεται

-Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του.