Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Οι «8 γυναίκες» αύριο στο cafe Cine

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Οι «8 γυναίκες» αύριο στο cafe Cine

Με την ταινία «8 γυναίκες» συνεχίζονται αύριο στο cafe Cine οι προβολές της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

Σε μια μεγάλη εξοχική κατοικία, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’50, μια οικογένεια και το υπηρετικό της προσωπικό κάνουν προετοιμασίες για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Ξαφνικά ο οικοδεσπότης ανακαλύπτεται νεκρός στην κρεβατοκάμαρά του με ένα μαχαίρι στην πλάτη. Εξαιτίας της κακοκαιρίας (αλλά και πιθανού σαμποτάζ) οι ένοικοι του σπιτιού μοιάζουν αποκλεισμένοι, χωρίς τα μέσα να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο προτού ο καιρός επιτρέψει να πάει κάποιος στην κοντινότερη πόλη. Για να περάσει η ώρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναζητήσουν τον ένοχο ανάμεσά τους, μιας και η απομόνωση του σπιτιού καθιστά μάλλον αδύνατο το ενδεχόμενο να ήρθε κάποιος ξένος και να έκανε το στυγερό έγκλημα.

Ποιος είναι όμως ο δολοφόνος, ανάμεσα στα μέλη του σπιτιού, που ανήκουν όλα στο γυναικείο φύλο; Η σύζυγος, η κουνιάδα, η πεθερά, η καμαριέρα, η μαγείρισσα, η αδερφή ή κάποια από τις κόρες του θύματος; Προκειμένου να υπερασπιστεί καθεμία τον εαυτό της, στρέφεται ενάντια στο πρόσωπο για το οποίο κρύβει τη μεγαλύτερη χολή βγάζοντας στη φόρα ανομολόγητα μυστικά με καταιγιστικό ρυθμό. Κάθε γυναίκα έχει μια ιστορία να πει και τα δικά της μυστικά να κρύψει.

Ένα μακρύ γαϊτανάκι αγωνίας, τσακωμών, προδοσίας και αποκαλύψεων θα φανερώσει τα κίνητρα και το μυστικό που κρύβει κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Οι μάσκες και τα προσωπεία θα πέσουν, η αλήθεια θα λάμψει, τραγική αλλά καθάρια. Η αφρόκρεμα του γαλλικού σινεμά πρωταγωνιστεί εδώ σε ένα από τα πιο απροσδόκητα αστυνομικό γαλλικά θρίλερ που ήταν υποψήφιο για τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ – 8 FEMMES

Comedy, Crime, Musical | K-16 | 2002 | Fr | 1’

Σκηνοθεσία: François Ozon

Παίζουν: Fanny Ardant, Emmanuelle Beart, Danielle Darrieux

21:30 | Cafe Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18