Περικλής Μαντάς: «Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει βελτιωθεί»

Περικλής Μαντάς: «Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει βελτιωθεί»

Συνάντηση με Λαμπρόπουλο χθες, νέες θέσεις ιατρών, πρόταση για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
«Τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όχι μόνο δεν έχει υποβαθμιστεί, αλλά έχει βελτιωθεί σε όλες του τις ανάγκες», τόνισε μετά τη χθεσινή συνάντηση και συζήτηση που είχε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή στην Κυπαρισσία ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς, προσθέτοντας ότι ετοιμάζουν πρόταση για προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνικού εξοπλισμού που θα το κάνει να ξεχωρίζει σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαντάς τόνισε: «Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς και με στελέχη όσον αφορά στα ζητήματα που “τρέχουν” εδώ στο νοσοκομείο με τους γιατρούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό που θα ήθελα να πω στους αγαπημένους μου συμπολίτες είναι ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει μια μακρά πορεία στην ιστορία και έχει συμβάλει απεριόριστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει.

Είναι ένα νοσοκομείο το οποίο ιστορικά έχει στηρίξει τον τόπο και οι πολίτες αντίστοιχα το έχουν στηρίξει με πολύ σημαντικές δωρεές για να μπορεί να στέκεται όρθιο και να παρέχει υψηλής ποιότητας παροχές υγείας. Τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όχι μόνο δεν έχει υποβαθμιστεί, αλλά έχει βελτιωθεί σε όλες του τις ανάγκες. Ενδεικτικά, θα πω ότι σε επίπεδο γιατρών έχουν γίνει πέντε μόνιμες προσλήψεις και μία επικουρικού. Είναι σε διαγωνιστική διαδικασία για άλλες τρεις προσλήψεις μόνιμων γιατρών και στη νέα προκήρυξη που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας θα προβλεφθούν άλλες τέσσερις θέσεις μονίμων γιατρών, προκειμένου να στελεχώσουν τις κλινικές που αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα.

Σε επίπεδο δε νοσηλευτικού, βοηθητικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει στελεχωθεί τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες με εξήντα εννέα νέα άτομα! Όλος αυτός ο κόσμος που έχει έρθει στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εργάζεται καθημερινά, προσφέρει υψηλής ποιότητας παροχές υγείας και έχει συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη του νοσοκομείου! Συζητήσαμε με το διοικητή και τα επόμενα βήματα. Μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης η κυβέρνηση έχει στοχεύσει στην ενίσχυση όλων των δομών υγείας της χώρας μας. Τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε δομές, όπου υπάρχει ανάγκη. Εδώ ετοιμάζουμε, σε συνεργασία με το διοικητή, μια πρόταση που θα καταθέσουμε στο υπουργείο, προκειμένου να προμηθευτεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σύγχρονο, νέας τεχνολογίας ιατροτεχνικό εξοπλισμό, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες, αλλά πάνω από όλα να μπορέσουμε να το κάνουμε ένα νοσοκομείο που θα ξεχωρίζει σε όλη την περιοχή της Πελοποννήσου!».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, σημείωσε: «Στρατηγικός στόχος της διοίκησης του νοσοκομείου, του υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ είναι η συνεχής αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς με τις υπηρεσίες που παρέχει και καθόλου επισφαλείς. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, αλλά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται με επιτυχία κάθε πρόβλημα που δημιουργείται στους πολίτες. Παρά στις ελλείψεις, που στην πλειονότητα τους οφείλονται σε απουσία ενδιαφέροντος κάλυψης θέσεων που προκηρύσσονται, το νοσοκομείο λειτουργεί και παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η Ν.Μ. Κυπαρισσίας είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένο προσωπικό και μέλημα της διοίκησης είναι διαρκώς να ενισχύει και να συμπληρώνει το προσωπικό που λείπει. Τον τελευταίο καιρό με μια προκήρυξη του 2020 προκηρύχθηκαν οκτώ θέσεις, από τις οποίες οι τρεις βγήκαν άγονες. Οι πέντε γιατροί έχουν αναλάβει ήδη υπηρεσία. Ένας γιατρός καρδιολόγος αναμένεται να προσληφθεί, ενώ πρόκειται να προσληφθεί και ένας γιατρός βιοπαθολόγος. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και μια προκήρυξη του 2021 στην οποία αναμένεται να προσληφθεί ένας χειρουργός, ένας γυναικολόγος και ένας γενικής ιατρικής.

Επίσης, στην προσπάθεια του υπουργείου να στελεχώσει το νοσοκομείο μας, εντός δεκαπέντε ημερών θα βγει μια νέα προκήρυξη στην οποία θα περιλαμβάνεται μια θέση νεφρολογίας, η οποία έχει βγει άγονη στην προηγούμενη προκήρυξη, μια αναισθησιολογίας Επιμελητή Α, η οποία και αυτή ήταν άγονη, καθώς και μια θέση βιοπαθολογίας και μια παιδιατρικής. Σήμερα (σ.σ. χθες) μας επισκέφθηκε ο κ. Μαντάς, η συμβολή του οποίου είναι σημαντική για το νοσοκομείο. Είναι πάντα δίπλα μας, σε κάθε προσπάθεια που γίνεται βοηθάει να βγάλουμε εις πέρας το δύσκολο έργο».

Του Ηλία Γιαννόπουλου