Πρόταση για δημιουργία Μουσείου «Παπαφλέσσα» στην Πολιανή Μεσσηνίας

Πρόταση για δημιουργία Μουσείου «Παπαφλέσσα» στην Πολιανή Μεσσηνίας

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, απέστειλε στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επιστολή με την οποία προτείνει τη δημιουργία Μουσείου «Παπαφλέσσα» στην Πολιανή Μεσσηνίας, προκειμένου «να τιμήσουμε τον εθνεγέρτη μας Γρηγόριο Δικαίο ή Φλέσσα».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή: «Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, είναι επιτακτική υποχρέωση για όλους μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία Μουσείου, στην Πολιανή Μεσσηνίας, γενέτειρα του εθνεγέρτη μας, που θυσιάστηκε στο Μανιάκι στις 20 Μαΐου 1825, του Γρηγορίου Δικαίου ή Φλέσσα, γνωστού ως Παπαφλέσσα.  

Προς τούτο, ο άξιος απόγονος του Παπαφλέσσα, αιδεσιμότατος Ευστάθιος Δικαίος, προσφέρει σήμερα την πατρική του οικία, για τη δημιουργία του Μουσείου.

Προτείνω, ως πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, να αναλάβετε την πρωτοβουλία, για την εκπλήρωση του χρέους μας προς τον ήρωα, την ιστορία μας, και τις επόμενες γενιές».