Σαρώνει τα διεθνή βραβεία το ελαιόλαδο «Τριφυλία»

Σαρώνει τα διεθνή βραβεία το ελαιόλαδο «Τριφυλία»

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δε θα μπορούσε να φανταστεί ο ομογενής Γιάννης Πανόπουλος, ότι η κίνηση που έκανε πριν από δύο χρόνια να ξεκινήσει την παραγωγή ελαιολάδου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Βρύσες Τριφυλίας, θα στεφόταν με τέτοια επιτυχία.

Γεννημένος στη Μελβούρνη, έγινε γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο μέσω της οικογενειακής επιχείρησης θαλασσινών με την επωνυμία «Regal Seafoods», της οποίας είναι διευθυντής.

Το 2019 αποφάσισε να κάνει κάτι για τον τόπο καταγωγής του, τις Βρύσες Τριφυλίας στη Μεσσηνία, που φημίζεται για την ποιότητα του ελαιολάδου που παράγει. Η οικογένεια του ομογενούς επιχειρηματία διαθέτει εκτάσεις με ελαιόδεντρα εκεί, ενώ τα δύο ελαιοτριβεία της περιοχής ανήκουν σε ξαδέρφια του.

Έτσι, αποφάσισε να αναλάβει τη συγκέντρωση όλης της τοπικής παραγωγής, την τυποποίηση και πώληση του λαδιού της περιοχής ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο.

«Στόχος μου ήταν η αύξηση της παραγωγής, η ανάδειξη του ελαιολάδου των Βρυσών και η ανάπτυξη της περιοχής, καθώς όλα τα έσοδα πηγαίνουν στους παραγωγούς», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Πανόπουλος.

Από το εγχείρημα αυτό γεννήθηκαν τα βιολογικά ελαιόλαδα Trifilia Premium και Trifilia, «τα οποία προέρχονται από επιλεγμένες ελιές που καλλιεργούνται στους οικογενειακούς μας ελαιώνες στην περιοχή της Καλαμάτας στην Ελλάδα».

Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 150-200 τόνους, εκ των οποίων οι περισσότεροι εξάγονται στις ΗΠΑ και ένα μέρος τους στην Αυστραλία.

Από την πρώτη χρονιά κιόλας το ελαιόλαδο «Τριφυλία» ξεχώρισε για την εξαιρετική του ποιότητα κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό λαδιού ATHIOOC (Athena International Olive Oil Competition) 2020 που διοργανώνεται στην Ελλάδα.

Φέτος, το ελαιόλαδο «Τριφυλία» σάρωσε τα βραβεία σε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς που συμμετείχε, κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο στην Αθήνα και το χρυσό στους αντίστοιχους διαγωνισμούς σε Καναδά και Λονδίνο.

Καθώς το προϊόν ανεβαίνει με γοργά και σταθερά βήματα στην εκτίμηση των ειδημόνων του χώρου, κερδίζοντας την αναγνώριση και το σεβασμό τους, το όραμα του Γιάννη Πανόπουλου φαίνεται να δικαιώνεται.

Ένα όραμα που γεννήθηκε μέσα από την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Βρύσες Τριφυλίας και τους ανθρώπους της. Αυτούς τους ανθρώπους που, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, αισθάνεται ως οικογένειά του.

Και τι μεγαλύτερη τιμή από ένα μέλος μιας οικογένειας να μπορεί να επιστρέφει σε αυτήν όλα όσα του χάρισε κάποτε.