Σχόλιο για τις αποχωρήσεις-προσχωρήσεις στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής Δ. Μάνης

Σχόλιο για τις αποχωρήσεις-προσχωρήσεις στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής Δ. Μάνης

Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών γεγονότων στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Αντιδήμαρχοι καθαιρούνται, αντιδήμαρχοι νέοι έρχονται, συμμαχίες σπάνε, νέες συμμαχίες εμφανίζονται και όλα αυτά για το καλό του τόπου μας.

Το αστείο του πράγματος είναι ότι πρώην άσπονδοι εχθροί γίνονται σύμμαχοι μπροστά σε μία αντιδημαρχία και πρώην αγαπημένοι τα σπάνε, γιατί κάπου χάλασε το μοίρασμα της εξουσίας!

Όλο αυτό το ανακάτεμα που αηδίασε πολλούς από τους ψηφοφόρους όλων των παρατάξεων είναι φυσικό αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής τους στάσης. Πρόκειται για στελέχη με πολλά χρόνια στην Τοπική Διοίκηση που ανήκουν σε Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ–ΣΥΡΙΖΑ και τους απαραίτητους ακροδεξιούς. Τόσο προεκλογικά όσο και μετά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αλλάζουν «στρατόπεδα» ανάλογα το προσωπικό ή κομματικό τους συμφέρον. Όλα αυτά ξεκινούν από ένα βασικό στοιχείο, ότι έχουν συμφωνία στα κύρια ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης και της γενικότερης πολιτικής κατεύθυνσης. Παρά τις επιμέρους διαφορές συμφωνούν με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των Δήμων σε όλες τους τις εκφάνσεις. Δεν τους χωρίζει τίποτα σημαντικό και ουσιώδες, για αυτό ξεχνάνε τι έσουρνε ο ένας στον άλλο πριν από λίγο καιρό και μετά τα βρίσκουν όλα καλά και όλα ωραία. Αυτό το αλισβερίσι δεν είναι μόνο τοπικό φαινόμενο και δε θα σταματήσει εδώ.

Σε ένα Δήμο που τα σκουπίδια ζέχνουν και είναι σε άθλια κατάσταση με ευθύνη όλων τους, πρώην και νυν, σε ένα Δήμο που ο μισός σχεδόν το καλοκαίρι λέει το νερό νεράκι, το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχουν έμμισθες θέσεις για την πάρτη τους και να βολεύονται στους κομματικούς μηχανισμούς τους. 

Η σήψη και η παρακμή θα συνεχιστούν και είναι στο χέρι του λαού να την ανακόψουν. Να βγάλει συμπεράσματα για τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, αλλά και για τα ίδια τα πρόσωπα που υπηρετούν αυτές τις τακτικές του αμοραλισμού και της ατομικότητας. Να μην ξεχαστούν όλα αυτά μπροστά στους αγώνες που έρχονται το επόμενο διάστημα, να μην έχει κοντή μνήμη, αλλά να πατήσει πάνω στην οργή που νιώθει και να την κάνει συνειδητή επιλογή συμπόρευσης με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση το αμέσως επόμενο διάστημα παρά τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ